Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum kadayıf dolması, bu Erzurum yöresine ait harika bir tatlıdır. Çok hafif bir tatlı çeşididir. Yumurtaya bulandığı için kızartırken fazla yağ çekmiyor. Evde kolayca yapabilirsiniz. Kadayıf oldukça ince sarılmalıdır. Kadayıflar dolma şeklinde oldukları için servis yapması çok kolay oluyor. Kadayıflar yumurtaya iyice bulanmalı ve şekli elle düzeltilerek kızaran yağa atılmalı.
Kızaran kadayıflar soğuk şuruba atılmalıdır. Çok lezzetli ve görsel olarak çok sık bir tatlı. Ramazan sofralarına da çok yakışıyor. Çocuklarında çok sevdiği bir tatlı çeşididir. İçine koyulan ceviz sayasinde vitaminli ve protein deposu oluyor.

Erzurum kadayıf dolmasının malzemeleri


Şerbeti için

  • 4 Su bardağı su
  • 3 Su bardağı şeker
  • 2-3 Damla limon suyu

Dolma yapmak için malzemeler

  • 400 gr yaş taze kadayıf
  • 2 Su bardağı iri çekilmiş ceviz
Sosu için malzemeler
  • 5 Yumurta (İyice çırpılacak)
  • Kızartmak için bol sıvı yağ
Erzurum kadayıf dolması nasıl yapılır?

Öncelikle şerbeti için suyu ve şekeri ölçüsüne göre tencereye koyalım ve kaynatalım. İyice kaynayıp koyulaşmasını bekleyelim. Ne kadar güzel koyulaşırsa tatlımız o kadar güzel oluyor. Koyulaştıktan sonra ocağı kapatmaya yakın 1-2 damla limon sıkıp ocağın altını kapatalım. Şerbeti soğuk olacağı için önce şerbetini hazırlayalım. Şerbeti hazırladıktan sonra kadayıfları sarmaya başlayalım.
Kadayıflar ne kadar taze olursa kadayıf dolmamız o kadar güzel sarılıyor. Kadayıflarımıza dikdörtgen şeklinde keselim. İçerisine cevizleri bolca koyalım ve rulo yapar gibi sıkı sıkı saralım. Kadayıf dolmalarımızı bu şekilde sardıktan sonra bitiş yerleri alta gelecek şekilde olsun. Bu arada tavaya sıvı yağı koyalım ve iyice ısıtalım. Sos için yumurtaları çukur bir kaba kırıp iyice çırpalım. Sardığımız kadayıf dolmaları sosa her tarafını bulayalım. Kadayıf dolmalarımızı yumurta sosuna bularken elimizle sıkmamaya çalışalım. Kadayıf dolmaları bir tepsiye dizelim. Kadayıf dolmaları ısınmış olan yağda kısık ateşte güzelce kızartalım. Güzelce kızarmış kadayıf dolmalarımızı soğuk olan şerbete sıcak sıcak atalım. Daha sonra 5 dakika şerbette bekletelim. Arada kadayıf dolmaları ters düz ederek iyice şerbeti çekmesini sağlayalım. Erzurum kadayıf dolmalarımız yenmeye hazırdır. İsteğe göre yanında dondurma ya da kaymakla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 21:59:41
Erzurum Kadayıf Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Erzurum Kadayıf Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Erzurum Kadayıf Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024