Etli Kuru Biber Dolması
Etli Kuru Biber Dolması, Kuru dolma, özellikle Gaziantep yöresinde meşhur olan bir yemektir. Fakat tüm Anadolu'da yapılış şekli neredeyse aynıdır. Genellikle etli olarak yapılan kuru dolmayı, etsiz de tercih edebilirsiniz. Fakat ben pek çok kez deneyip çok memnun kaldığım etli kuru biber dolması tarifini, sizlerle de paylaşmak istedim.
Etli Kuru Biber Dolması İçin Gerekli Olan Malzemeleri- Bir düzine kuru biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 bağ maydanoz
- 1 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı pirinç
- Kimyon
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
Etli Kuru Biber Dolması Nasıl Yapılır?
İlk olarak biberlerimizi, kaynayan suda biraz yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Daha sonra soğuması için biraz dinlendiriyoruz. Bu arada iç harcı hazırlıyoruz. Pirinci ve bulguru yıkayıp, geniş bir kâseye boşaltıyoruz. Salçayı da ekleyip iyice harmanlıyoruz. Daha sonra, kuru soğan ve maydanozu ince ince kıyıp, karışıma ekliyoruz. Baharatları da ekledikten sonra, biberlerimizi dolduruyoruz. Üzerlerini ince bir domatesle kapatıyoruz. Tencereye dizdiğimiz kuru biber dolmalarının üzerine, tereyağını koyuyoruz. Üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ekledikten sonra, ilk olarak harlı ateşte, kaynayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra en kısık ayara alıp 40-45 dakika pişiriyoruz. Daha sonra servise hazır haldedir.
20.01.2024 11:36:41
Etli Kuru Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|