Etli Pazı Dolması

Etli pazı dolması, farklı dolmaları sevenler için tavsiye edilir. Pazı hem yararlı hem de ülkemizde bolca yetişen bir sebzedir. Genellikle dolma yapımında, kavurma gibi yemeklerde kullanılır. Pazı dolmasını zeytinyağlı, etli, hatta tavuklu bile yapabilirsiniz. Oldukça kolay pişen bir sebzedir. Asma yaprağından, kara lahana sarmasından bile hızlı pişer.
Hazır kış gelmişken, pazılar taze iken, hep birlikte etli pazı dolması yapalım. Hepinize kolay gelsin.

Etli pazı dolması

  • 1 bağ pazı
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş kuru sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet taze sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3/4 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • Arzu edilirse yeni bahar, kişniş tohumu, zerdeçal gibi baharatlar

Etli pazı dolması sosu için

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Etli pazı dolması nasıl yapılır?


Dolmayı yapmadan önce pirinci ayıklayın, yıkadıktan sonra yarım saat kadar sıcak suyun içinde bekletin. Bir kâsenin içinde süzdüğünüz pirinci, kıymayı, doğradığınız soğan ve sarımsakları, ince kıydığınız maydanozu, domates ve biber salçasını, tuzu ve baharatları, zeytinyağını iyice karıştırın. İsterseniz elinizle iyice yoğurun.

Bundan sonra pazıları önce yıkayın, daha sonra kaynattığınız suyun içine batırdığınız pazı yapraklarını sadece 10 saniye kadar tutun.
Sonra çıkarıp, sapların kalın yerlerini kesin. Pazıları yaprağın büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya bölebilirsiniz. Dolma yapabileceğiniz şekilde kesin. Hazırladığınız iç harcında 1 tatlı kaşığı kadar koyarak her birini yaprak sarar gibi sarın. Bunları yayvan dolma tenceresi içine sıralayın. Ancak tencerenin altına pazının kestiğiniz saplarını koyun. Sarmaları üzerine yerleştirin. Hepsini hazırladıktan sonra, tavanın içinde tereyağı ve salçayı kızdırın. Buna 2 su bardağı sıcak su koyarak kaynatın. Bunu dolma tenceresinin içine dökün. Kapağını kapatarak, ocağın üzerine alın. Ocağı kısarak, yaklaşık 40 dakika kadar etli pazı dolmasını pişirin. Daha sonra ılındığında, servis tabağına alarak konuklarınıza dolmayı ikram edebilirsiniz. Yanında yoğurt da ikram etmeyi unutmayın. Etli pazı dolması ve yoğurt mükemmel ikili.

Afiyet olsun.
21.01.2024 10:18:26
Etli Pazı Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Pazı Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Etli Pazı Dolması"
pazı???
Nevres . 05.01.2016

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024