Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması, Lezzetiyle dillerden düşmeyen dolma çeşitleri ev hanımlarının vazgeçilmezleri arasındadır. Yapılışının kolay olması ve lezzetli olması nedeniyle hemen hemen bütün yaş grupları tarafından tercih edilmektedir. Her kişinin tercih ettiği dolma çeşidi farklıdır. Zengin Türk mutfağında birden fazla dolma çeşidi bulunmaktadır.
Dolmaların tarifleri ve tatları kişiden kişiye ve yöreden yöreye değişmektedir. Fırın yemeği sevenler içinde dolma çeşidi bulunmaktadır. Bu tariflerden biri de fırında biber dolmasıdır. Fırında biber dolmasının tarifi şu şekildedir.

Fırında Biber Dolması malzemeleri

  • 10-12 adet dolmalık yeşil biber
  • 1- 1,5 su bardağı pirinç
  • 300 gram kıyma
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Bir tutam maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy yemeklik soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 21,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 60 gram tereyağı

Fırında Biber Dolması Nasıl Yapılır?


Öncelikle dolmalık biberleri temizce yıkayın ve daha sonra sapını çıkarmak için sapının yanından içe doğru bastırarak sapını çıkartın. Sapını çıkardıktan sonra içindeki tohumları da silkeleyerek çıkartın. Biberin saplarını atmayan daha sonra üzerini kapamak için lazım olacaktır. Biberleri hazırladıktan sonra kenara koyun ve iç harcını hazırlamaya başlayın.
İç harcı için öncelikle pirinçleri yıkayın. Daha sonra pirinçleri bir kabın içerisinde yarım saat ılık suyun içinde bekletin. Yarım saat beklettikten sonra pirinçleri süzün ve üzerine doğranmış soğanları, kıymayı, maydanozu, yağını, baharatlarını ve tuzunu ilave ederek karıştırın. İç harını hazırladıktan sonra daha önceden hazırladığını biberlerin içini hazırladığınız iç harcı ile doldurun. Biberlerin içine çok doldurmamaya dikkat edin. Çünkü pişerken dağılabilir. Biberlerin içini doldurduktan sonra çıkardığınız saplar ile biberlerin ağzını kapatıp tencereye dizin. Dizme işlemi bittikten sonra biberlerin üzerinden 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve pişmesi için yetecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Daha sonra dolmaları orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinçler piştikten sonra biberler tencereden çıkartıp fırın tepsisine dizin. Dizdikten sonra her bir dolma biberinin üzerine parça parça tereyağı koyun. Daha sonra 150 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 03:12:25
Fırında Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Biber Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fırında Biber Dolması"
biber dolmasını bu güne kadar hep tencerede su ile pişiriyordum. Ancak bu sefer biber dolmasını bir de fırında pişirmeyi deneyeceğim. ü,stünün altına göre daha fazla kızaracağını düşünüyorum. bu durumlarda birazz piştikten sonra çıkarıp tekrar çevirmem gerekir mi yoksa kendiliğinden pişmesi mi gerekiyor?
Sanem . 02.11.2018 19:16:30

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024