Fırında Dolma

Fırında Dolma, Dolma biberi ile yapılan yemekleri birçoğumuz oldukça sevmekteyiz. Bu lezzetli yiyeceğin tadının birçok yemeğin yanında da iyi gittiği bilinmektedir. Özellikle de yoğurt ile oldukça güzel olmaktadır. Yapımı biraz zahmetli olsa da ortaya çıkan lezzetli yemek sevdikleriniz mutlu edecektir. Bu makalemizde sizlere fırında dolma biber tarifini anlatacağız.
Dikkat etmeniz gereken bazı hususlar hakkında bilgi vereceğiz. Bunun ile işin püf noktalarını uygulamanız halinde ortaya çok daha lezzetli bir yemek çıkarmanız mümkündür. Şimdi gelelim fırında dolma biberi yemeğimizin yapımına.

Fırında Dolma Biber Tarifi İçin Malzemeleri

  • 10 ile 12 tane dolma biber (İsterseniz yazdan itibaren dondurucuda bekletmiş olduğunuz biberleri kullanabilirsiniz. Bu fırında dolma yemeğinizi daha da lezzetli yapacaktır.)

İç Malzemesi İçin Malzemeleri

  • 2 çay bardağı kadar pirinç
  • 1 tatlı kaşığı kadar salça
  • 1-2 adet kuru soğan
  • 2-3 diş kadar sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Nane
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı kadar salça
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Bir miktar sıcak su
Fırında Dolma Biber Nasıl Yapılır?

Boş ve geniş bir tavamızın içerisine kuru soğanlarımızı ince ince doğrayalım. Soğanlarımızın sıvı yağ ile iyice kavrulmasını bekleyelim. Pirinç ve salçayı da içine ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
2 çay bardağı kadar sıcak ekleyelim. Ardından da harcımızı iyice karıştıralım. Kısık ateşte harcımızı pişirmemiz gerekiyor. Pişmeye yakın bir zamanda ise içine nane, kırımız pul biber ile tuz gibi baharatları da ekleyelim. Kendi istediğine göre sevdiğiniz bir baharatı da koymanız mümkündür. Bu tamamen size kalmış bir durumdur. Son olarak da sarımsaklarımızı ilave edelim.

Bu yemeğimizi fırında yaptığımız için tencerede hazırladığımız için iç harcını çiğden yapıyoruz. Artık dolmalık biberlerimizin içlerine harcımızı koyabiliriz. Bu arada dondurucuda bekletmiş olduğunuz biberleri fazla beklememiz gerekir. Hatta gerekir ise buzları tam olarak çözülmeden pişirmeniz fırında dolma yemeğinizi daha lezzetli hale getirecektir. Artık dolmalarımızı fırın tepsisine dizebiliriz. Üzerine ise sıvı yağı gezdirmeyi unutmamalısınız. Aksi takdirde üzerinin yanması söz konuş olabilir. Ardından da boş bir kapta su ile salçayı iyice çırpıp tepsiye gezdirelim. Suyumuzun sıcak olmasına ve dolmalık biberlerin üzerine geçecek bir şekilde dökmüş olmamıza da dikkat edelim. Tüm bu püf noktaları uygulamanız halinde çok daha lezzetli bir yemek yapmanız mümkündür. Son olarak daha öncesinde 200 derecede ısıtılmış fırının içinde yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirelim. Artık yemeğimiz hazırdır. Şimdiden yapan herkese kolay gelsin ve afiyet olsun diyelim.
19.01.2024 08:42:12
Fırında Dolma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Dolma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Dolma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024