Fırında İncir Dolması

Fırında incir dolması, yapımı oldukça zevkli olan tatlılar içerisinde yer alır. Vücudun şekeri ihtiyaçlarının karşılanması için tüketilmesi gereken tatlılar arasında ilk sıralarda bulunur. Yıllardan beri yapılan fırında incir tatlısı diğer şerbetli tatlılara göre daha sağlıklıdır. İçerisinde bulunan şeker miktarının daha az olması ile vücudun gerekli tatlı ihtiyacının karşılanmasında etkili rol oynarken; en azından içerisinde yağ olmaması sebebiyle vücut için daha sağlıklıdır.
Tatlı kültürü Türklerin temelinde bulunurken; içerdiği incir meyvesi sayesinde vücudun gerekli vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanmasını destekler. Ayrıca içerisinde bulunan ceviz ile vitamini açısından oldukça zengin bir tatlıdır. Çocuklara incir sevdirmek için yapılacak tatlılar arasında yer alır. Ülkemizde yetiştirilen incir sayesinde bu tatlının yapılması ile çocuklarında sık sık tüketmesi tavsiye edilir. Organik alınan incirler ile yapılan incir tatlısı son derece mükemmellik yaratır.

Fırında incir dolması için gerekli malzemeler

  • Bir paket kurutulmuş incir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Gerekli miktarda süt
  • 1 adet Kabuk tarçın
  • 250 gram ceviz içi
  • İsteğe göre Kaymak

Fırında incir dolması nasıl yapılır?


Öncelikli olarak incirleri bol suda yıkayıp, yumuşayana kadar ılık su içerisinde bekletelim. Bu bekleme ile incirlerin yumuşamasını sağlamış olalım. İncirler yumuşadıktan sonra süzgeç yardımı ile suyunu süzelim.
Diğer taraftan incirlerin içerisine koyacağımız cevizleri hazırlayalım. Yumuşamış olan incirlerin ortasından keserek içerisini ceviz ile dolduralım. Hazırladığımız cevizli incirli dolmalarını borcamın içerisine koyalım.

Diğer taraftan bir tencerenin içerisine 3 su bardağı sütü koyup içerisine şekeri ilave edip iyice karıştıralım. Daha sonra tencereyi ocağa koyarak iyici parmağı yakacak şekilde ısınmasının sağlayalım. Isınan şekerli sütün içerisine vanilyayı ilave edelim. İyice karıştırdıktan sonra hazırladığımız sütlü karışımı bor camın içerisine dökelim. Bor camın içerisindeki incirlerin üzerine gelecek kadar şekerli süt dökülmesi gerekir. Üzerini fazla geçmesi tatlının kıvamında olmasına engel olur. Üzerine gelecek şekilde süt ilave edilmesi gerekir. Hazırladığımız sütlü incirin içerisine kabuk tarçını bırakalım. Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırının içerisine hazırladığımız incirli tatlıyı koyalım. İncirler sütün tamamını çekinceye kadar pişirelim. İncirler sütünü çektikten sonra fırından çıkartıp soğuması için bekletelim. Fırında incirli dolmanın soğumasın ardından servis tabağına alarak üzerine isteğe bağlı olarak kaymak, Antep fıstığı, ezilmiş ceviz gibi gıdalar ile süsleyerek servise hazır edelim. Yapımı oldukça kolay ve zevkli olan fırında incir dolması servise hazırdır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 11:54:57
Fırında İncir Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında İncir Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında İncir Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024