Fırında Kırmızı Biber Dolması

Fırında kırmızı biber dolması, Fırında kırmızı biber dolması hem göze hem de damak tadınıza hitap eden, harika bir lezzettir. Kırmızı biberleri alırken dolma yapmaya, uygun olmasına dikkat edilmesi gerekir.

Fırında kırmızı biber dolması için malzemeler

  • 9-10 tane kırmızı biber
  • 2 tane soğan
i>
  • 3 diş sarımsak
  • 3 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Kuru nane, tuz, pul biber, reyhan, karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Üzeri için malzemeler

    • Su
    • Sıvıyağ
    • Kuru nane

    Fırında kırmızı biber dolması nasıl yapılır?


    Soğan, sarımsak ve maydanozu ince ince doğrayın. Pirinci bol suyla yıkayıp, süzün. Bir tencereye soğanı, sarımsağı ve yağı koyup kavurun. Salçaları da ekleyip 1-2 dakika kadar daha kavurun. Daha sonra pirinci, kırmızı biberi kara biberi, tuzu, nar ekşisini ve suyu da ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişerken sık sık karıştırmakta fayda vardır. Piştikten sonra reyhanı, kuru naneyi ve maydanozu ekleyip 20 dakika kadar dinlendirin. Kırmızı biberlerin baş kısımlarını kesip içini temizleyin ve birkaç yerine kürdan batırın. Daha sonra bu kırmızı biberlerin içine hazırlamış olduğunuz harcı doldurun. Kırmızı biberleri doldurduktan sonra tepsiye dizin. Üzerine bol sıvı yağ gezdirin.
    Daha sonra biberlerin yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin. Fırında kırmızı biber dolmasını, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Kırmızı biber dolmasını fırından çıkartmadan 5 dakika kadar önce kuru nane serpin. 5 dakikada kuru naneyle piştikten sonra ılımaya bırakıp, daha sonra servise hazır hale getirebilirsiniz.
    20.01.2024 16:58:53
    Fırında Kırmızı Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

    Sayfayı Düzenle

    Fırında Kırmızı Biber Dolması Yorumları

    Kırmızı sayıyı girin

    1 Yorum Yapılmış "Fırında Kırmızı Biber Dolması"
    çok lezzeli oluyor
    Eryavuz . 05.01.2016

    Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

    Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
    Devamını Oku

    Biber Dolması Kaç Kalori?

    Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
    Devamını Oku

    Biber Dolması Püf Noktaları

    Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
    Devamını Oku

    Antep Usulü Etli Biber Dolması

    Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
    Devamını Oku

    Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

    Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
    Devamını Oku

    Dolma Kaç Kalori?

    Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
    Devamını Oku

    Kuş Üzümlü Biber Dolması

    Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
    Devamını Oku

    Etsiz Biber Dolması

    Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
    Devamını Oku

    Pirinçli Biber Dolması

    Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
    Devamını Oku

    Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

    Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
    Devamını Oku

    Dolma Sosu

    Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
    Devamını Oku

    Kabak Dolması Kaç Kalori?

    Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
    Devamını Oku

    Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

    Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
    Devamını Oku

    Dolma Çeşitleri

    Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
    Devamını Oku

    Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

    Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
    Devamını Oku

    Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

    Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
    Devamını Oku

    Dolma Biber İçi

    Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
    Devamını Oku

    Oktay Usta Dolma Tarifleri

    Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
    Devamını Oku

    Dolma Kalori

    Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
    Devamını Oku

    Zeytinyağlı Dolma İçi

    Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
    Devamını Oku

     

    Popüler İçerik
    Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
    Biber Dolması Kaç Kalori?
    Biber Dolması Püf Noktaları
    Antep Usulü Etli Biber Dolması
    Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
    Son Forum Konuları
    Yardım Sayfaları
    Gizlilik Politikası  
    Çerez (Cookie) Politikası
    Güvenlik Politikası
    Bizimle İletişime Geçin
    Forumlar
    Site Haritası
    Feed
    Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
    Ocak - 2024