Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması

Fırında zeytinyağlı biber dolması, piştikten sonra fırının yüksek ateşi ile kızartılan fırında biber dolmasını kabul günleriniz için veya davet sofralarınız için hazırlayabilirsiniz. Fırında zeytinyağlı biber dolmasını kıymalı veya tavuklu da hazırlamanız mümkündür. Ancak zeytinyağlı biber dolması daha çok tercih edilmektedir. Dolmayı hazırlayıp pişirdikten sonra fırına sadece biberlerini kızartmak için gönderebilirsiniz.
Bu şekilde kızartılmış olan biberleri daha lezzetli ve güzel olmaktadır.

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması İçin Gerekli Malzemeleri

  • 10-12 tane dolmalık biber
  • 1 su bardağı Osmancık pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığın kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 fiske karabiber
  • Kırmızı pul biber ve tuz

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?


Dolmanın hazırlamasına dolmalık biberleri temizleyerek başlayın. Bunun için dolmalık biberlerin baş kısımlarını kesin ve içlerinde bulunan pulları temizleyin. Arzu ederseniz eğer dolmanın baş kısımlarını parmağınız ile içerisine doğru batırıp temizleyebilirsiniz. İç kısımlarında bulunan pulları temizledikten sonra dolmalık biberleri su ile güzel bir şekilde yıkayın ve biberleri tezgâhın üzerine ters çevirip suyunu akıtın.
Biberlerin suyu akıtılırken siz de bu arada dolmanın iç harcını hazırlamaya geçebilirsiniz.

Dolmanın iç harcını hazırlamak için kuru soğanların kabuklarını soyun ve ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Sarımsakların da kabuklarını soyun ve bıçağın ters tarafı ile ezin. Doğranmış olan kuru soğanlar ile sarımsakları yanmaz bir tavanın içerisine ilave edin. Üzerine de zeytinyağı veya sıvıyağ ilave edip kavurun. Arzu ederseniz eğer yağı önce de ilave edip ısıtabilirsiniz. Soğanlar yumuşayınca kadar kavurun ve içerisine saçları ekleyip kavurma işlemine devam edin. Dolmalık fıstık ve baharatları ilave edip malzemeleri birkaç dakika kavurun. Akabinde dolma harcının içerisine ilave edeceğiniz pirinç ile bulguru bol su ile yıkayıp suyunu akıtın. Pirinç ile bulguru, rendelenmiş domatesler ile malzemelerin içerisine alıp kavurun. Diğer kalan malzemeleri de ilave edin ve harcı iyi bir şekilde harmanlayın.

Hazırlanmış olan zeytinyağlı dolma iç harcını biberlerin yarısına gelecek şekilde doldurun ve bir tencerenin içerisine dizin. Bütün dolmaları dizdikten sonra tencerenin kenarından iki su bardağı sıcak suyu ilave edin. Kısık ateşin üzerinde dolmaları yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Dolmanın iç harcı piştikten sonra pişmiş olan zeytinyağı biber dolmasını bir fırın tepsisi veya ısıya dayanıklı bir cam tepsinin içerisine dizin. Fırının ayarını yüksek dereceye getirin ve tepsiyi fırına gönderin. Biberlerin etrafı kızarana dek dolmaları fırında pişirin. Kızardıktan sonra fırında zeytinyağlı dolmaları servis tabaklarının üzerine alıp ılık veya sıcak olarak yapın. Ancak zeytinyağlı dolmalar genelde buzdolabın da bekletilip dinlendirilir. Böylelikle soğuk da bekletildiği için daha lezzetli olduğuna inanılır. Bu tamamen damak zevkinize kalmış bir durumdur.

Afiyet olsun.
21.01.2024 12:50:29
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024