Garnitürlü Enginar Dolması

Garnitürlü Enginar Dolması, zeytinyağlı olması bol sebze içermesinden dolayı sağlıklı bir yemektir. Enginar eskilerde soylular ve zenginler tarafından kullanılan bir besin maddesi iken fiyatı pahalı da olsa artık günümüzde birçok insan tarafından sevilerek kullanılabilir. Yaprakları da dahil olmak üzere tüketilebilen bir bitki olan enginar sindirime yardımcı olması ve karaciğeri temizleme özelliği ile tam bir vitamin ve mineral deposudur.
Çiğ olarak da tüketilebilen bitki aşağıda tarifi verildiği şekli ile de severek tüketilebilir.

Garnitürlü enginar dolması için Malzemeleri


Enginar için

  • 4 tane büyük boy enginar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • 2 tane kesme şeker
  • Üzerine geçecek kadar su

Garnitür için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tane küçük boy havuç
  • 1 tane küçük boy patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Tuz
Süslemek için
  • İnce kıyılmış dereotu
  • Limon suyu
Garnitürlü Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Önce enginarları pişirmek için tencereye dizin, başka bir kapta unu, şekeri, tuzu, zeytinyağını, limon suyunu ve suyu iyice karıştırıp enginarların üstüne dökün. Öncelikle orta ateşte kaynamaya başlayana kadar daha sonra da kısık ateşte pişmeye bırakın.
Enginarlar yumuşayana kadar kaynatın. Ayrı bir tencerede soğan ve sarımsağı zeytinyağını ekleyerek kavurun. Kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız patates ve havucu ekleyin, bezelyeyi de ekleyip tuzunu koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Yeterli derecede pişen enginarların üzerine pişen garnitürden bolca ekleyin ve enginarın içinde piştiği sudan kaşık yardımı ile üzerlerine gezdirin. Limon suyunu enginarların üstüne gezdirin ve 10 dakika kadar birlikte pişirip ocaktan alın. Tencerenin içinde soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce üzerine kıyılmış dereotu koyarak servis edin. Enginarları pişirmeden önce kararmamasını sağlamak için limonlu suda bekletmelisiniz.

Afiyet olsun.

21.01.2024 22:06:41
Garnitürlü Enginar Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Garnitürlü Enginar Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Garnitürlü Enginar Dolması"
Enginar oldukça tercih ettiğim yararlı bir sebzedir. Şu sıralar pazardan sürekli alıp salatalarda tüketiyorum. Garnitürlü enginar dolması da oldukça lezzetli görünüyor. İç bölgesindeki garniturleri konserve yerine evde yapmayı planlıyorum. Hangi malzemeler kullanılmalı ve garnitürü haşlamak gerekir mi?
Yasa . 24.10.2018 15:45:05

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024