Hindi Dolması

Hindi Dolması, çoğunlukla özel günler de ve davet gibi etkinlikler de yapılan bir dolma çeşididir. Hindi dolması her ne kadar yılbaşını anımsatan bir yemek olsa da normal davet günlerinde de yapılabilir. Hindi eti sağlık için de faydalı bir et olduğu için her zaman tüketilmesinde de fayda olacaktır.

Hindi Dolmas
ı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 tane tüm hindi
  • Yarım limon
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 fincan kadar sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kadar salça
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığın tuz

Pilav için

  • 2 su bardağı pirinç
  • 250 gr ciğer
  • 2 tane kuru soğan
  • Yeteri kadar su
  • 4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 şeker kaşığı yenibahar ve karabiber
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tutam maydanoz ve dereotu

Hindi Dolma Nasıl Yapılır?


Hindi dolmasını hazırlamaya geçmeden önce iyi bir şekilde her tarafını yıkayın ve limon ile ovun. Ovulmuş olan hindinin her tarafına sürmek için sosu hazırlayın. Bunun için bir kâsenin içerisine sarımsak, süt, yağ, tuz ve salça ilavesi yapıp karıştırın. Hazırlanmış olan sosu yıkanmış olan hindinin her tarafına sürün ve sos ile buluşmuş olan hindiyi bir folyoya sarın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabına kaldırılan hindiyi bir sat kadar terbiye ile bekletin ve bu arada siz de hindi dolmanın iç harcını hazırlamaya geçin.

İç harç için pirinçleri derin bir kâsenin içerisine alın ve üzerine tuz ile sıcak su ilavesi yapın.
Sıcak su ile buluşan pirinçleri yarım saat kadar bekletip suyunu süzdürün. Pirinçleri duru su ile yıkayın ve kevgirin içerisine alıp suyunu süzdürün. Diğer taraftan pilav tenceresinin içerisine yağ ilavesi yapın ve ısıtın. Isınmış olan yağın içerisine yemeklik şekilde doğanmış kuru soğanları ilave edip kavurun. Soğanların rengi değişince içerisine küp şeklinde doğranmış ciğerleri ilave edip karıştırın. Malzemeleri birkaç dakika kadar sote edin. Ardından tencerenin içerisine suyu süzdürülmüş pirinçleri aktarın ve tuz ilavesi yapıp bir dakika daha kavurun. Pilavın baharatlarını ilave edip karıştırın. Son olarak sıcak suyu iç pilavın içerisine ilave edip suyunu çekene dek pişirin. Pilav suyunu çektikten sonra demlenmesi için üzerine bir bez kapatın ve birkaç dakika kadar bekletin. Pilav demlenirken maydanoz ve dereotunu ince dilim olacak şekilde doğrayıp pilavın üzerine serpiştirin ve karıştırın.

Diğer tarafta buzdolabın da beklemek de olan hindiyi folyonun içerisinden alın ve hindinin iç kısmına hazırlanmış olan iç pilav ile doldurun. Bu aşama da fazla doldurmamaya dikkat edin. Aksi halde patlar ve iç pilav dağılabilir. Doldurulmuş olan hindinin karın kısmını mutfak da kullanılan iplik ile dikin ve boşluk kalmamasına özen gösterin. Hindinin alt ve üst kısmına tereyağı veya margarin sürün. Geniş bir fırın tepsisinin içerisine alın ve 185 derecelik fırında her tarafı nar gibi kızarana dek pişirin. Bu aşama da hindinin her tarafını folyo ile sarabilirsiniz. Bu hindinin dış kısmını yanmaktan koruyacaktır. Yaklaşık 3 saat kadar hindi dolmayı fırında pişirin ve sürenin ardından hindiyi fırından alıp biraz dinlendirin. Hindi dolmanın üzerinde bulunan folyoyu alın ve tekrardan tereyağı sürüp dilimleyin. Bu aşama da hindiyi ortadan ikiye kesip iç pilavı tepsinin dışarısına yayabilirsiniz. Hazır hale gelmiş olan hindi dolmayı sevdiklerinize sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 05:24:20
Hindi Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hindi Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Hindi Dolması"
Hindi dolmasını çok sık bir şekilde tüketemiyoruz ancak beslediğimiz hindiyi bu sene kesmeye karar verdik hindi dolması mı yapsam Yoksa direkt hindiyi et olarak mı tüketelim sizce nasıl yapmamızı önerirsiniz
Canal . 04.11.2018 18:55:58

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024