İç Pilavlı Tavuk Dolması

İç pilavlı tavuk dolması, çoğunlukla özel günler de veya yeni yıla girerken çoğunlukla tüm ailenin bir arada olduğu zamanlar da tercih edilen bir yemek türüdür. Sevdiklerinizin bir arada olduğu zamanlar da iç pilavlı tavuk dolması hazırlayabilir ve güzel bir ziyafet geçirebilirsiniz.

İç Pilavlı Tavuk Dolması İçi
n Gerekli Malzemeleri


Sosu için

  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Pilav için

  • 2 su bardağı Osmancık pirinç
  • 1 fincan kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 fincan dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Garnitür için
  • 2 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 1 avuç arpacık soğanı
İç Pilavlı Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?

İç pilavlı tavuk dolmasına ilk önce pilavı hazırlayarak başlayın. Bunun için öncelikle pirinci bir kâsenin içerisine alın ve üzerine sıcak su ilavesi yapın. Birkaç dakika bu şekilde bekletin ve üzerine tuz serpiştirin. Ardından pirincin suyunu süzün ve bire tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edip eritin. Erimiş olan yağın içerisine suyu süzdürülmüş olan pirinci ilave edip kavurun. Birkaç dakika pirinci kavurun ve üzerine kuş üzümü ile dolmalık fıstıkları ilave edip karıştırın.
Malzemeleri birkaç dakika kavurup üzerine iki su bardağı kaynar su ilavesi yapın ve pilavı kısık ateş de pişirin. Pilav suyunu çektikten sonra tarçın ile karabiber ilavesi yapın ve pilavı harmanlayın. Pilav normal pilavdan biraz diri olması gerekiyor. Nedeni ise tavuk ile tekrar pişeceğinden dolayıdır.

Diğer taraftan alınmış olan tavuk veya köy tavuğu iyi bir şekilde yıkanır ve iç kısımlarında bulunan ciğerler alınır. Temizlenmiş olan tavuğun iç kısmına hazırlanmış ve biraz ılımış olan pilav ilave edilip doldurulur. Tavuğu doldururken fazla bastırmamaya özen gösterin. Aksi halde patlama yapabilir ve iç kısmı dağılabilir. Tavuk doldurulduktan sonra ayak kısımları bağlanır veya derisinden kesikler atılıp iç içe geçilir. Hazırlanmış olan tavuk yağlı bir fırın tepsisinin içerisine alınır. Fırının ayarı 185 dereceye getirilir ve önceden ısıtılır. Garnitür için verilen malzemeleri çok ufak olmayacak şekilde dilimlenir ve yıkanır. Arpacık soğanlar soyulur ve fırın tepsisinin etrafına serpiştirilir. Garnitürleri de fırın tepsisine alın ve etrafına yerleştirin. Isınmış olan fırının içerisine tavuk yollanır ve kızarana dek pişirilir. Bu aşama da tavuğun 60 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. Sürenin ardından sos için verilen malzemeler bir kâseye alınır ve karıştırılıp fırça ile tavuğun her tarafına sürülür. Tavuk tekrar fırına yollanır ve nar gibi kızarana dek bekletilir.

Hazır hale gelmiş olan iç pilavlı tavuk dolmasını tepsi veya bir borcamın içerisine alın ve orta kısmından kesin. İçerisinde bulunan pilavı kenarlarına yayın ve servise sunum yapın. Arzu ederseniz kendi göz zevkinize göre de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 07:41:09
İç Pilavlı Tavuk Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İç Pilavlı Tavuk Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İç Pilavlı Tavuk Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024