Kabak Çiçeği Dolması

Kabak çiçeği dolması, her zaman kabak çiçeğini bulamasanız da bulduğunuz zaman mutlaka bu dolmayı yapmanızı tavsiye ediyoruz. Bu dolmayı yaparken kabak çiçeklerini iyi yıkamanız gerekir. Çünkü karıncalar bunu pek sever. Hatta suyu içinde kısa süre bekletin. Kapalı halde olduğundan, biraz zorlanacaksınız ama, yıkama oldukça önemli. Bu dolma genellikle tencerede yapılır.
Vereceğimiz tarifte dolmayı fırında yapacağız. Lezzeti daha güzel olacak. Biliyorsunuz fırında pişen her yemek daha lezzetli oluyor. Denemenizi öneririz. Şimdi hep birlikte zar zor bulduğumuz kabak çiçekleri ile dolmamızı hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Kabak çiçeği dolması için gerekli malzemeler

  • 18 adet kabak çiçeği
  • 100 gram yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?


Tavanın içine zeytinyağını koyarak kızdırın. İçine yemeklik ince şekilde doğradığınız soğanı ve yeşil biberi atın. Hafif sotelenince, kıymayı koyarak sadece rengi dönene kadar kavurun. Domates salçasını ilave edin. En son sarımsağı ve minik doğradığınız domatesi koyarak pişirin. Malzemelerin çoğu hazır. Bunun içine yıkanmış pirinç ile tuzu ve baharatları da koyarak, 1 çay bardağı suyla birlikte kısık ateşte pişirin.
Suyunu iyice çekince doğradığınız maydanozu koyarak, ocağın altını kapatın. Bu şekilde dolmanın iç harcı demlensin.

Kabak çiçeği çok çabuk pişeceği için, iç harcı bu şekilde önden pişirmeniz gerekiyor. Yıkanmış kabak çiçeklerinin nazikçe yapraklarını aralayın. İçine 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyun. Hiç zorlamadan bunu yapmalısınız. Çünkü çiçekleri yırtabilirsiniz. Malzemeyi koyunca, yine yaprakları tek tek kapatın. Kapatılan ucu tepsinin kenarına gelecek şekilde yerleştirin. Hepsini doldurduktan sonra kabak çiçeği dolması üzerine zeytinyağı gezdirin. İçine 4-5 yemek kaşığı kadar su ilave edin. Fırın tepsisini 200 derecede ısıttığınız fırına atın. Yaklaşık 17-19 dakikada üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Kabak çiçeği dolmasını sıcak olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 10:41:05
Kabak Çiçeği Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kabak Çiçeği Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kabak Çiçeği Dolması"
Daha önce çok kez kabak dolması yaptım ama hiç kabak çiçeği dolması yapmadım. Sanırım bu dolmayı sadece kabak mevsiminde yapabiliriz. Peki kabak çiçeğini nereden bulabiliriz? Ayrıca zeytin yağı ile yapmamızda herhangi bir sakınca var mıdır?
ayşenur . 24.09.2018 21:40:19

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024