Kaburga Dolması

Kaburga Dolması, Kaburga dolmasını yapmak biraz zahmet ve beceri istemektedir. Lezzetiyle dillerden düşmeyen kaburga dolması yörelere göre isimleri de değişmektedir. Kaburga dolmasının yapılışı şu şekildedir;

Kaburga Dolması Malzemeleri

  • 1 adet 7-8 kalemlik kuzu kaburga
  • 1 adet büyük boy yemeklik soğ
    an
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et suyu+ 2 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarcın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Bir miktar tuz
  • Yarım çay bardağı kabuksuz badem
  • 3 çorba kaşığı tereyağ+3 çorba kaşığı tereyağı

Et Marinesi

  • 1 adet arpacık soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2-2,5 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Kaburga Dolması Nasıl Yapılır?


Kaburga dolmasının yapımına ilk öncelikle etleri marine ederek başlayın. Etin marinesi için kimyonu, tuzu, soğanı, yoğurdu, karabiberi ve zeytinyağını bir robotun içinde iyice karıştırın. Kaburganın bir tarafını kemik ile et arasına, etin kenarlarını kemikten bir bıçak yardımıyla bir cep açın. Dikkat etmenin gereken kesme işlemini yaparken etin kenarlarını kemikten ayırmadan kesmeniz gerekmektedir. Hazırladığınız et marinesi ile etin bütün dış yüzeyini tamamen kaplayın. Etin her yerine eşit gelecek şekilde olmasına dikkat edin. Daha sonra dinlenmesi için buzdolabına bırakın.
Marine edilmiş kaburga buzdolabında dinlenirken siz de iç malzemesini hazırlayın. İç malzemesi için bir tavanın içine 3 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Eriyen yağı içerisine 1 adet küp-küp doğranmış soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince bademleri ekleyerek kavurmaya devam edin.

Eğer bademlerin daha kıtır kıtır olmasını istiyorsanız bademleri önceden kavurun. Daha sonra baharatlarını ekleyin ve baharatları ile 4-5 dakika daha kavurun. Daha sonra pirincini ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Pirinçler tane tane olana kadar kavurun. Pirinçler de kavrulduktan sonra sıcak et suyunu ekleyin ve 15 dakika malzemeleri pişirin. Pişme işlemi devam ederken buzdolabına dinlenmesi için eti çıkarın. Bıçak yardımıyla açtığınız cebin içini tuzlayın. Daha sonra hazırladığınız pilavı doldurun. Aşırı doldurmamaya özen gösterin. Çok dolarsa pişme esnasında patlayabilir. Doldurma işlemi bittikten sonra etin açık kalan kenarlarını bir iğne ve fırın ipi ile dikin. Kenarlarında acık yerin kalmaması gerekmektedir. Daha sonra kısık ateşte 3 çorba kaşığı tereyağını bir tencerenin içinde eritin. Eriyen tereyağını kaburganın önce etli tarını, ardından diğer yüzeyini tereyağı ile soteleyin. Soteleme işlemi bittikten sonra Tencerenin dibine 2 su bardağı et suyu ekleyin kapağını kapatarak bir saat bir tarafını bir saat da diğer tarafını pişirin. Etler piştiğinde servis yapabilirsiniz. Servis yaparken dikişleri, kemikleri çıkarın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 06:15:14
Kaburga Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaburga Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kaburga Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024