Kırmızı Biber Dolması

Kırmızı biber dolması, Kırmızı biber, kırmızı rengi ile gözümüzü, tadıyla yemeklerimizi şifa veren kırmızı biber içinde bulunan mineral ve vitaminlerle şifa deposudur. Özellikle C vitamini açısından zengindir. Limondan daha da fazla C vitaminine sahip olup, bu sayede vücudumuzun kolajen yapımında etkin rol oynar. Kolajen maddesi sayesinde daha sağlıklı bir dişlere, cilde, diş etlerine ve daha esnek olan tendon ve kan damarlarına sahip olunur.
Kırmızı biber çok güçlü antioksidanlara sahip olup, vücudumuzda toksin maddelerinin birikmesini önleyerek çok ciddi hastalıklara, özellikle kansere karşı çok etkilidir. Diğer bir taraftan solunum, sindirim ve kalbimize çok iyi bir dosttur. Midede oluşan salgı düzeyini dengeler. Böylelikle çok sık görülen gastrit ve ülser gibi hastalıkların önüne geçer. Kış hastalıklarının da iyileşmesinde etki rol oynar. Kilo vermek için diyet uygulayanların diyet listesine de rahatlıkla girebilir. Çünkü kırmızı biber vücutta yağ birikimini önlemektedir. Ayrıca kırmızı biber vücudumuza endorfin sağlayarak, mutluluk verir.

Kırmızı biber ile birçok yemek yapılmaktadır. Anadolu'da özellikle çok sevilir kırmızı biber. Kırmızı biber ile dolma yemeği de bu yemeklerden birisidir.

Kırmızı Biber Dolması Malzemeleri

  • 9-10 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 adet soğan
  • 4 adet domates
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 bağ taze nane
  • Karabiber, tuz, kırmızı toz biber

Kırmızı Biber Dolması Nasıl Yapılır?


Kırmızı biberlerin saplarını içine doğru dikkatlice bastırıp, çekirdek olan yerlerini çıkarın ve yıkayın.
Yıkadıktan sonra sularının süzülmesini bekleyelim. Bir başka tencereye zeytinyağını koyalım ve o yağla soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha önceden yıkanmış pirinçleri, kavrulmuş soğanlara ekleyerek, 3-5 dakika daha kavuralım. Domatesleri yıkadıktan sonra küp-küp doğrayıp, onları da tencereye dökelim. Daha sonra da nane ve maydanozu da ince ince doğrayıp, tencereye ekleyelim. Tuzunu, karabiberini, kırmızı toz biberini de ekledikten sonra biraz daha kavuralım. Bu şekilde kırmızı biber dolmasının içini hazırlamış oluyoruz. Daha sonra hazırladığımız bu içi, suyu süzülen kırmızı biberlerin içlerini dolduruyoruz. Doldurduğumuz kırmızı biberlerin üzerine dileğimize göre, kabukları kesilmemiş domates dilimleri ile kapatabilirsiniz. Tencereye dizdiğimiz kırmızı biber dolmalarının, yarısına kadar su gelecek şekilde dolduruyoruz. İlk önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz. Pişip, pişmediğini öğrenmek için, arada sırada çatal ile kontrol etmeliyiz. Daha sonra pişince servis edebilirsiniz.
19.01.2024 10:53:08
Kırmızı Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kırmızı Biber Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kırmızı Biber Dolması"
Benim çocuklarım kırmızı biber dolmasını çok seviyor. Ancak küçük çocuğum kırmızı biber dolmasını yedikten sonra sürekli midesinin ağrıdığını söylüyor. Acaba kırmızı biberden dolayımı bu ağrılar oluşuyor. Yoksa kullanmış olduğum baharatlardan dolayı mı çocuğum rahatsızlanıyor? Ayrıca kırmızı biber dolmasına fıstık koyarsam lezzetinde değişme olur mu?
Sümeyye Gunes . 04.09.2018 23:16:28

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024