Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması; görüntüsü ile kalpleri tadı ile damağı etkileyen harika bir yemektir. Ülkemizde enginar tüketimi aslında olması gerekenin çok çok altındadır. Oysaki enginar kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle bu besin maddesinden çok fazla istifade etmekte yarar bulunmaktadır. Enginar hazır olarak satıldığı için yapılması gereken tek şey içerisine sebze mi yoksa kıyma ya da başka bir besin maddesi mi koyulacağına karar vermekten ibarettir.
Enginar daha çok zeytinyağlı olarak yapılan bir yemektir. Fakat kıymalı enginar da enginar sevmeyen ya da yemeye yeni alışacaklar için iyi bir alternatiftir. Enginar yemeğinde kullanacağınız kıymalı harcın daha zengin ve renkli görünmesini isterseniz mutlaka garnitür de kullanmaya özen gösterin. Bu şekilde hazırlayacağınız kıymalı enginar yemeği hem ara sıcak hem de ana yemek olarak sunulabilecek bir yemek çeşidi olarak düşünülebilir. Ayrıca sofralara da çok şık bir görüntü kazandırır. Yapımı oldukça kolay kıymalı enginar dolmasını denemeyi düşünen herkese şimdiden kolay gelsin.

Kıymalı enginar dolması için gerekli malzemeler

  • 8 adet enginar,
  • 200 gr. Az yağlı dana kıyma,
  • 1 çay bardağı karışık garnitür,
  • 1 tane orta boy kuru soğan,
  • 3 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 adet iri domates,
  • Yarım limonun suyu,
  • Yeteri kadar tuz,
  • Bir tutam karabiber,
  • Bir tutam pul biber.

Kıymalı Enginar Dolması Sosu için

  • 1 çorba kaşığı tereyağı,
  • 1 çorba kaşığı domates salçası,
  • Yeteri kadar tuz,

Kıymalı Enginar Dolması Nasıl Yapılır?


Enginar dolmasını hazırlamak için öncelikle iç harcını hazırlayalım.
Bunun için yanmaz bir tavanın içerisinde kuru soğan ve kıymayı biraz tuz ekerek soteleyin. Üzerine domatesi rendeleyip ilave ederek biraz daha kavurun. Daha sonra kıymalı harcın içerisine baharatlar ile hazır garnitürün tamamını da boşaltıp iç malzemeyi ocaktan indirin. Soğuması için bir kenara ayırın.

Enginarları doldurabilmek için onları ayıklayıp yıkamanız gerekir. Yıkanan enginarların suyu aktıktan sonra yarım limonun suyu ile içini ve dışını iyice ovun. Daha sonra tüm enginarları hepsinin tek sıra halinde sığabileceği uygun bir tencereye dizin ve içerisine hazırlanan kıymalı harcın tamamını paylaştırın. Bir tavanın içerisinde tereyağı ile salça ve tuzla hazırlayacağınız sosun üzerine sıcak su ilave edin. Yemeği pişirmek için elde edilen bu salçalı suyu tencerenin bir kenarından yavaş bir şekilde yemeğin içine koymanız gerekiyor. Yemeğe konulacak su miktarı enginar kısmına kadar olması yeterlidir. Yoksa iç malzeme kaynama anında suya boşalır. Kıymalı enginar dolmasını orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Şimdiden herkese afiyet olsun.
21.01.2024 06:06:55
Kıymalı Enginar Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Enginar Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Enginar Dolması"
Enginarı normalde hiç sevmem ama kıymalı enginar yemeğini yedikten sonra yavaş yavaş enginara da ısındım ve oldukça da hoşuma gitti. Bu nedenle ben de evimde enginar yemeğini yapmak istiyorum. Herhangi bir püf noktası var mıdır?
Samiha . 25.09.2018 00:55:16

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024