İlk olarak yazın kurutmuş olduğunuz domatesleri sıcak su dolu olan bir tencereye koyun ve çok kısa olacak şekilde hafif bir biçimde haşlayın. Haşlamış olduğunuz domatesler bir yandan soğur iken bir yandan iç harcını hazırlayın. İç harç için ilk olarak bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyun ve soğanları küçük yemeklik olacak şekilde doğrayıp kavurmaya başlayın. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra sarımsağı da minik minik doğrayıp kavurun. Daha sonra salçayı ekleyin ve pirinci de koyup biraz daha kavurun.
En son olarak tuzunu ve karabiberini ve sıcak suyu koyup pilav pişirir şekilde pişirin. İç harcınıda pişirdikten sonra domateslerin içerisine üst kısımdan bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun ve bir tencereye dizin. Tüm domatesleri aynı şekilde doldurduktan sonra üzerine biraz zeytinyağı ve pişirmeye yetecek kadar su koyup kısık ateşte pişirin. Piştikten
kuru domates dolması arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.