Kuru Kabak Dolması

Kuru kabak dolması, kış aylarında hazırlayabileceğiniz lezzetli yemeklerden biridir. Yaz aylarında da zeytinyağlı hazırlamak istediğinizde önceden kurutmuş olduğunuz kabaklarınızla dolmanızı yapmanız faydanıza olacaktır. Hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabilmeniz mümkün olduğundan dolayı özellikle büyük sofralar hazırlamak istediğinizde bu tariften mutlaka yararlanmalısınız.

Kuru Kabak Dolması Malzemeleri

  • 25 adet kuru kabak
  • 2 tane orta boy soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sumak ekşisi
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz
  • İsteğe göre dereotu ve maydanoz

Kuru Kabak Dolması Nasıl Yapılır?


Yemeğimizi yapmaya başlamak için öncelikle büyük bir tencerede su kaynatıyoruz ve kuru kabaklarımızı kaynamış suyun içine atarak biraz kaynatıyoruz. Biraz kaynayan kabakları süzüyoruz ve tekrar kaynar suda kabaklarımızı tekrar haşlıyoruz. Bu işlemi 3 kez tekrarladıktan sonra kabakların süzülmesi için kenara bırakıyoruz. Kabaklar bir kenarda süzülürken kuru kabak dolması için iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz.

Kabak dolmamızın iç harcı için ilk olarak bir tencereye yağ alıyoruz ve küçük küpler halinde doğramış olduğumuz soğanları yağın içinde kavurmaya başlıyoruz.
Soğanların rengi değişince salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz ve önceden yıkamış olduğumuz pirinçleri, tuzu ve şekeri de ekleyerek biraz kavuruyoruz. Harcımız iyice kavrulduktan sonra yarım su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte harç suyu çekene kadar pişmesi için bırakıyoruz. Harç piştikten ve suyunu çektikten sonra baharatlarımızı, incecik doğradığımız dereotu ve maydanozu da ekleyip biraz karıştırıyoruz.

Kuru kabak dolması için harcımız ve kuru kabaklarımız hazır hale gelince kabaklar da bir parmak boşluk kalacak şekilde çok da sıkıştırmadan kabakların içine iç harcımızdan ekleyerek tencereye yatık bir şekilde diziyoruz. Bu işlemi yaparken bir kabağın ağzı diğerinin altına gelecek şekilde sıralamanız iç harcınızın kabaklardan taşmaması açısından yararınıza olacaktır. Tüm kabakları tencereye dizdikten sonra biraz tuz serpiştirip dolmaların üzerine kadar gelecek şekilde kaynar suyu tencereye ekliyoruz. Kabaklar pişmeye başlamadan 15 dakika önce sumak ekşisini de tencereye ekleyip kabakların içi de piştikten sonra ocaktan yemeği alıyoruz. Soğuyan kabakları tabağımıza alıp yemeğin suyuyla ya da yanında yoğurtla süsleyerek servis ediyoruz.
21.01.2024 03:26:54
Kuru Kabak Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru Kabak Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kuru Kabak Dolması"
Evimizden dolma yemeği neredeyse hiç eksik olmaz. Kurutulmuş sebzelerin vitaminlerinin daha değerli olduğunu duymuştum. Bu yüzden de uzun zamandır Kuru sebzeler tüketiyoruz. Kuru kabak dolması yapmak istiyorum. Acaba kuru kabak dolması yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yorumlarınızı bekliyorum.
İdil . 29.10.2018 22:58:03

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024