Kurutulmuş Biber Dolması

Kurutulmuş Biber Dolması, Birçok kişinin sevdiği ve sık sık yapmayı ihmal etmediği bir yemek türü olan biber dolmasının zeytinyağlı biber dolması, kıymalı biber dolması, etli biber dolması, fırında biber dolması, peynirli biber dolması gibi birbirinden lezzetli pek çok çeşidi bulunmaktadır. Özellikle diğer bölgelere göre daha fazla güneş alması bakımından Akdeniz bölgesinde kabak, patlıcan ve biber gibi sebzeler yaz aylarında kurutulmakta ve bu şekli ile satılıp, sıklıkla tüketilmektedir.
Bu yazımda sizlerle tadına doyamayacağınız, kurutulmuş biber dolmasının zeytinyağlı yapılışını paylaştım. Umarım sizler de en az benim kadar beğenirsiniz.

Kurutulmuş Biber Dolması İçin Gerekli Malzemeleri

  • 20 adet kurutulmuş biber
  • 2 su bardağı kırık pirinç
  • 1 çay bardağının dörtte üçü kadar zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 3 ya da 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe göre 1 adet limonun suyu

Kurutulmuş Biber Dolması Nasıl Yapılır?


İlk olarak, orta boy bir tencere alınarak içine yarısına gelecek şekilde su doldurulur ve kaynamaya bırakılır. Su kaynamaya başlayınca, kurutulmuş dolmalık biberler içine atılır ve yumuşaması beklenir. Yumuşayan kurutulmuş biberler sudan alınır ve süzülmesi için ayrı bir yerde bekletilir. Daha sonra, derin bir kap alınır ve içine iki su bardağı ayıklanıp iyice yıkanmış kırık pirinç koyulur.
İki adet orta boy kuru soğan soyularak ince ince doğranır ve pirincin üzerine ilave edilir. Son olarak, karışıma 1 tatlı kaşığı nane, 1 adet limonun suyu ve önceden soyulup ezilmiş olan 3 ya da dört diş sarımsak da karışıma eklenip, tüm malzemeler iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım bir kaşık yardımı ile önceden süzülmesi için bir kenara alınmış olana dolmalık biberlerin içine çok fazla dolmayacak şekilde doldurulur. Tüm biberlere aynı işlem uygulandıktan sonra orta boy bir tencere alınır ve doldurulmuş olan biberler bu tencereye düzenli bir şekilde dizilir. Tencereye dolmaların üzerini geçecek kadar, önceden ısıtılmış sıcak su eklenir ve ocağa alınır. Biberlerin kaynamaya başlaması ile ocağın altı kısılır ve bu şekilde yarım saat kadar daha pişirilip ocaktan alınır. Dolmalar dileğe göre yanında sarımsaklı yoğurt ile sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 20:15:31
Kurutulmuş Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kurutulmuş Biber Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kurutulmuş Biber Dolması"
İyi günler dilerim ben de herkes gibi kuru biber dolmasını çok seviyorum. Bundan dolayı biber kurutmak istediğim için Biber aldım çöplerini çıkarttım ipe dizdim kurumaya bıraktım. Fakat biberler kururken bir çoğu çürüdü bir çoğu siyahlaştı. Biberlerin güzel sarı ve parlak nasıl kurutulur. Bana cevap yazarsanız çok memnun olurum saygılar sunarım
Şarani . 01.09.2018

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024