Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirlerinizin de dikkatini çekecektir ve beğenilerek yenilecektir. Onun için gönül rahatlığı ile kuş üzümlü biber dolmasını bu sayfamızdaki tarife göre yapıp misafirlerinize sunabilirsiniz. Tabi siz ve diğer sevdikleriniz içinde aynısı geçerlidir.
Çünkü bu tarifte kuş üzümü, dolmalık fıstık ve tarçının benzersiz uyumu ile ortaya muhteşem damakta lezzet bırakan bir dolma ortaya çıkıyor. Şimdiden ellerinize sağlık.

Kuş Üzümlü Biber Dolması Yapmak İçin Gereken Malzemeleri

  • 1 su bardağı dolusu pirinç
  • Yarım kğ dolmalık biber
  • 50 gram dolmalık fıstık
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 50 gram dolmalık kuş üzümü
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı silme tarçın
  • 1 kesme şeker
  • Süs amaçlı 1 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Kuş Üzümlü Biber Dolması Nasıl Yapılır?


İlk önce dolmalık biberlerin sap kısımlarını ayıklayıp yıkayın. Onlar kenarda beklerken, bir tavaya zeytinyağının yarısını dökün. İnce şekilde doğradığınız soğanları hafif kavurun. Sonra soğanların içine fıstıkları da ekleyin ve beraber kavurmaya devam edin. (Tercihe göre kullanmayabilirsiniz.) Pirinçleri de ayıklayıp bir güzel yıkayın ve tavaya ekleyin, karıştırarak biraz daha kavurun. Ardından sarımsakları incecik doğrayın.
Kuş üzümü ve kesme şeker hariç diğer malzemeleri de tavaya ilave edip karıştırın. 2 yemek kaşığı kadar su ekleyin. Kuş üzümünü ve kesme şekeri de ilave edip karıştırın ve ocağı söndürün. Biberlerin içini hazırladığınız harç ile doldurun ve kapak olarak domates dilimleri kapatın. Doldurduğunuz biberleri tencereye dizin. Hepsi bittikten sonra kalan zeytinyağını tencereye dizdiğiniz biberlerin üzerine gezdirin. Sonra bir tabağı üzerine ters şekilde kapatın. Bir çay bardağı kadar sıcak su dökün. İlk önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Biberlere çatalla delik açarsanız pişerken içine daha rahat suyu alır ve daha lezzetli olur. Kuş Üzümlü Biber Dolması hazır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 09:00:57
Kuş Üzümlü Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuş Üzümlü Biber Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kuş Üzümlü Biber Dolması"
Biber dolmasını çok sık bir şekilde yapıyoruz ve ben çok beğeniyorum. Her ne kadar doyurucu olmasa bile yine de oldukça lezzetli oluyor. Bir de yoğurt yanında olunca çok daha llezzetli oluyor. Kuş üzümlerini sonradan mı ekliyoruz yoksa içini hazırlarken mi eklememiz gerekiyor?
Maksume . 01.10.2018 22:34:04

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

Fırında Kabak Dolması

Fırında Kabak Dolması: Anadolu'nun farklı lezzetlerinden biri de fırında kabak dolmasıdır. Dolmalar ülkemizin en bilinen yöresel yemeklerindendir. Kabak dolm...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024