Kuş Üzümlü Dolma

Kuş üzümlü dolma tarifi, değişik damak tatlarını denemekten hoşlananlar için güzel bir deneyim olacaktır. Burada tarifin yapımı için gerekli malzemeleri ve yapım aşamalarını bulacaksınız. Şimdi gerekli malzemelerin verildiği yapım aşamasına geçebiliriz.

Kuş Üzümlü Dolma Malzemeleri

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 irice veya 2 orta büyüklükte soğan
  • 1 çorba kaşığı dolu kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kimyon ve
  • Yenibahar

Kuş Üzümlü Dolma Nasıl Yapılır?


Hazır salamura yaprakların tuzunu salması amaçlı kaynamış suda yıkıyoruz.
Sarmadan öncesinde yaprağınızın tadına bakarsanız çok fazla miktarda tuzlu ise içerisine fazla miktarda tuz eklemeyiniz. Biberlerin çekirdeklerini elinizle çıkarın. Biberleri iyice yıkayıp, kenara alın. Biberlerin içini parmağınızla hafifçe tuzlayın. Pirinçli karışımı biberlerin içlerine doldurun. Üst bölümde belli bir süre boşluk bırakın. Tersi takdirde harç pişerken dışarı taşabilir. Biberlerin üzerlerini domates dilimleri ile kapatın. Ek Olarak ardından biber dolmalarını yüksek ve sıkışık şekilde tencereye dizin. Tencerenin yarısına denli sıcak olan su dökün. Nihai şekilde her biberin üst kısmına bir çorba kaşığı zeytinyağı dökün.

Tarçınlı ve kuş üzümlü meydana geldiği amaçlı baskın tuz birçok yakışmıyor. İçi hazırlarken ince doğradığımız soğanları az su ve yağ ile kavuruyoruz pirinci de ek edip fazla miktarda kırmamaya itina göstererek kavurup pirinç amaçlı gereken suyun yarısını kaynamış şekilde ek ediyoruz.

Suyunu çekince altını kapatıp sıcağa uzak olmayan suda beklettiğimiz kuş üzümünü süzüp ek ediyoruz.
Ayrıca tarçın ve tuz ve diğer baharatları da ek edip. Kapağını kapatıp belli bir süre kendisini çekmesi amaçlı bekleyip, Ilınınca sarmaları sarıp tencereye diziyoruz. Üzerine 2-3 dilim limon, üstelik sarmanın saplarını döşeyip üst kısmına zeytinyağı gezdirip sıcak olan suyunu ek edip pişiriyoruz.
Pişince altını kapattığımızda sarmaların üst kısmına belli bir süre ek olarak zeytinyağı gezdirip kapağını kapatıyoruz.
Yemeğe kullanacağınız bütün yağı düşünerek en nihai üst kısmına gezdirme hissesini ayırın bilinen zeytinyağı yararlı bir yağ dahi olsa kontrollü kullanmakta fayda var.

Afiyet olsun.
21.01.2024 10:56:33
Kuş Üzümlü Dolma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuş Üzümlü Dolma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kuş Üzümlü Dolma"
İyi günler, ben genç yaşda eşimle evlendim o yüzden evde mutfata pek bulunamadım ve bunun karşılığı olarak yemek yapmada biraz sorun var fakat eşim o gün iş yemeğinde kuş üzümlü dolma yemiş çok beğenmiş normalde dolma yapabiliyorum fakat kuş üzümlü dolmayı daha önce yapmadım bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Güler . 02.11.2018 17:09:00

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024