Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bulunmaktadır. Biber, kabak, patlıcan gibi birçok sebze ile dolma yapılmaktadır. Dolma yapımında bazı püf noktalar vardır. Dolma yapımında kullanılan kabak, patlıcan, domates gibi sebzelerin kabukları soyulmaması gerekir.
Dolmanın daha lezzetli olması için içine soğanını bol koyun. Maydanoz, dereotu ve taze nane gibi otlar dolmaya farklı lezzetler katar. Dolmaları doldururken pirinç ya da bulgur piştiğinde yer kalması için üstünde biraz boşluk bırakın.

Oktay ustanın Antep usulü kuru dolma tarifi için malzemeler

  • 25-30 tane kuru dolmalık biber, patlıcan, kabak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 4 tane orta boy soğan
  • 1 tane iri domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Reyhan
  • Nane
  • Maydanoz
  • Tuz

Pişirme sosu için

  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Oktay ustanın Antep usulü kuru dolma tarifi nasıl yapılır?


İlk olarak geniş bir tencerede suyu kaynatın ve kuru dolmalık malzemeleri haşlayarak yumuşak olmasını sağlayın. Başka bir tencerenin içerisine iç malzemesini hazırlarken bulguru ve pirinci koyun.
Üzerine maydanozu, soğanı, domatesi küçük küçük doğrayarak ilave edin. Ardından zeytinyağını, nar ekşisini ve salçayı koyup baharatları ilave edin. Kısık ateşte 5-10 dakika 1 su bardağı su ekleyerek pişirin. Haşlanan kuru malzemeleri iç harç ile doldurun. Derin bir tencerenin içerisine ağızları dik gelecek şekilde yerleştirin. Bir tavanın içine zeytinyağını kızdırın. Ardından domates salçasını hafif kavurarak nar ekşisini ilave edin. Sonrasında bu karışıma 1 bardak su ekleyin ve tuz ilave edin. Bu sosun bir bölümünü dolma tenceresine dökün. Dolma tenceresi kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve suyu azaldıkça pişirme sosundan ekleyerek dolmalarınızı pişirin.

Oktay ustanın kıymalı kabak dolma tarifi için malzemeler
  • 1 kg dolmalık kabak
  • 300 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet domates
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz
Oktay ustanın kıymalı kabak dolma tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak kabakları ortadan kesip içini oyun. Geniş bir kabın içerisine kıyma, pirinç, nane, küçük küçük doğranmış domates, salça, sıvı yağ, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. Hazırlanan harcı kabakların içine bir parmak eksik olacak şekilde doldurun. 1 su bardağı su ile 1 tatlı kaşığı salçayı karıştırın ve dolmanın üzerine dökün. Kabakları biraz geçecek şekilde sıcak su koyun. Orta ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
21.01.2024 14:47:04
Oktay Usta Dolma Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Oktay Usta Dolma Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Oktay Usta Dolma Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

Fırında Kabak Dolması

Fırında Kabak Dolması: Anadolu'nun farklı lezzetlerinden biri de fırında kabak dolmasıdır. Dolmalar ülkemizin en bilinen yöresel yemeklerindendir. Kabak dolm...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024