Orta boy bir tencerenin içine bir miktar su koyarak kaynatın.
Daha sonra kaynayan suyun içerisine pancar yapraklarını koyarak haşlayın. Pancarın yumuşaması yeterli olacaktır. Pancarı haşladıktan sonra iç harcını yapmaya başlayın. İç harcı için derin bir kabın içerisine pirinci, soğanı, yağını maydanozu, baharatlarını, salçasını ve tuzunu ilave ederek iyice karıştırın. İç harcını hazırladıktan sonra pancarların içerisine hazırladığınız iç malzemeleri koyarak satın. Bütün pancarlara aynı işlemi uyguladıktan sonra pancarları tencereye dizin. Dizme işlemi bittikten sonra üzerine kaynamış su koyun. Suyun dolmaların üzerini kapaması yeterli olacaktır. Daha sonra üzerine tuz, baharatlarını ve sıvı yağı ilave ettikten sonra önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte yavaşça pişirin. Pirinçlerin yumuşamasına dikkat edin. Piştikten sonra servis yapabilirsiniz.