Patates Dolması

Patates dolması, yapımı da diğer dolma çeşitlerine çok fazla benzemektedir. Fakat patates ile dolma yaparken mutlaka kıyma kullanmaya özen gösterin. Patates dolması kıymalı daha lezzetli olur. Çocuklar genellikle sebze dolmalarını pek sevmezler. Fakat patates dolması diğer dolmalardan bu konuda biraz daha farklıdır. Çocuklar genellikle patates dolmasını keyifle yerler.
Ben karışık yaptığım dolmaların içerisinde mutlaka 1-2 tane patates dolmasına da yer verdim. Bu sayede oğlum zamanla diğer dolma çeşitlerini de yemeye başladı. Patates dolması yaparken kullanacağınız patateslerin çok büyük olmasına özen gösterin. Böylece hem patates hem de içindeki malzeme daha kolay pişer, bu arada patates dolması piştiğinde mutlaka üzerine kuru nane dökün ve yanında biraz yoğurtla ikram etmeye önem verin. Özellikle misafirleriniz için hazırladığınız patates dolması tek başına sunum yapılırsa biraz yavan kalabilir.

Patates dolması yapımı için gerekli malzemeler

  • 8 adet küçük boy patates
  • 200 gr. Dana kıyma
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet domates
  • 1 avuç dereotu
  • 1 tatlı kaşığı toz nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Patates dolması nasıl yapılır?


Pirinci ayıklayarak yıkayın. Üzerine yemeklik olarak doğranan kuru soğan ile tüm yeşillikleri ekleyip karıştırın.
Daha sonra domates ile sıvı yağın yaklaşık olarak yarısı hariç tüm malzemeleri ilave ederek malzemenin iyice birbiriyle buluşmasını sağlayın. Artık böylece patatesleri soyma aşamasına geçebilirsiniz. Patatesleri soyun ve dışları biraz desenli olsun isterseniz rendenin iri tarafı ile biraz şekil vermeye çalışın. Tüm patateslere aynı işlem uygulandıktan sonra patateslerin iç kısımlarını oyabildiğiniz kadar oyun ve yanlarına ve altına bıçak ile kesik atın. İçerisinden çıkan patatesleri sakın atmayın. Patatesleri oyduktan sonra bir kaşık yardımıyla içine kesinlikle sıkıştırmadan yarısına kadar iç malzeme ile doldurun. Bu işlem tamamlandığında patates dolmalarının ağız kısımlarını domates ile ya da patatesin içerisinden çıkan parçalar ile kapatın. Daha sonra tencereye tek sıra halinde dizip üzerini kapatacak kadar su ile doldurun. Bu arada kalan sıvı yağı da gezdirmeyi unutmayın. Patates dolması tamamen kaynamaya başlayana kadar ateşi yüksek ayarda tutun. Daha sonra yarım ayarına alıp pişirin. Patates dolması piştikten sonra üzerine toz nane ekip ılık haldeyken servis edin. Bu arada yanına yoğurt koyarak servis edin.

Afiyet olsun.
20.01.2024 09:10:18
Patates Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patates Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Patates Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024