Pirinci ayıklayarak yıkayın. Üzerine yemeklik olarak doğranan kuru soğan ile tüm yeşillikleri ekleyip karıştırın.
Daha sonra domates ile sıvı yağın yaklaşık olarak yarısı hariç tüm malzemeleri ilave ederek malzemenin iyice birbiriyle buluşmasını sağlayın. Artık böylece patatesleri soyma aşamasına geçebilirsiniz. Patatesleri soyun ve dışları biraz desenli olsun isterseniz rendenin iri tarafı ile biraz şekil vermeye çalışın. Tüm patateslere aynı işlem uygulandıktan sonra patateslerin iç kısımlarını oyabildiğiniz kadar oyun ve yanlarına ve altına bıçak ile kesik atın. İçerisinden çıkan patatesleri sakın atmayın. Patatesleri oyduktan sonra bir kaşık yardımıyla içine kesinlikle sıkıştırmadan yarısına kadar iç malzeme ile doldurun. Bu işlem tamamlandığında patates dolmalarının ağız kısımlarını domates ile ya da patatesin içerisinden çıkan parçalar ile kapatın. Daha sonra tencereye tek sıra halinde dizip üzerini kapatacak kadar su ile doldurun. Bu arada kalan sıvı yağı da gezdirmeyi unutmayın.
Patates dolması tamamen kaynamaya başlayana kadar ateşi yüksek ayarda tutun. Daha sonra yarım ayarına alıp pişirin.
Patates dolması piştikten sonra üzerine toz nane ekip ılık haldeyken servis edin. Bu arada yanına yoğurt koyarak servis edin.
Afiyet olsun.