Büyük bir tencereye tavuğu, suyu ve tuzu koyup 15-20 dakika haşlayın. Pilavını yapmak için; soğanı ve maydanozu ince bir şekilde doğrayın. Bir tencereye yağı ve dolmalık fıstıkları koyup kavurun. Fıstıklar kavrulmaya yaklaşınca soğanı da tencereye koyup birlikte kavurmaya devam edin. Daha sonra iyice yıkayıp süzdüğünüz pirinci de ekleyip 5 dakika kadarda pirinçle beraber kavurun. Pirinçte kavrulduktan sonra kuş üzümünü, baharatlarını, tuzunu ve sıcak suyu ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Tavuk kendi suyuyla fırında da pişeceği için pilavı biraz diri olmalıdır. Son olarak da maydanozu ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin. Haşlanan tavuğun içine pilavı doldurun ve tavuğun bacaklarını birbirine iple bağlayın.
Fırın poşetinin yapışmaması için içerisine bir tatlı kaşığı kadar un koyun ve unu poşetin içine iyice bulayın. Hazırladığınız tavuğu poşetin içerisine koyun ve üzerine kürdan yardımıyla 5-6 tane delik açın. Tavuk dolmasını önceden ısıtılan fırında 200 derece sıcaklıkta bir saat kadar pişirin. Ayrıca servisini sıcak yapmanızı da tavsiye ederiz.