Tavuklu Biber Dolması

Tavuklu Biber Dolması, sık yapılması gereken yemekler arasında yer alır. Yapımı oldukça kolay olan bu tarifin sağlık açısından da tüketilmesi son derece önemlidir. İçerdiği tavuk ve pirinç sebebiyle son derece faydalı olan bu yemeğin yapılması ve çocuklara sevdirilmesi önemlidir. Hem sebze hem beyaz et sebebiyle sağlık deposudur. Vücudun gerekli vitamin ihtiyacının karşılanmasında faydalıdır.
Hem özel misafirlere hem aile bireylerine hem de bayan oturmalarında yapılarak sevilerek tüketilen dolmalar arasında yer alır. Şimdi sizlerle tavuklu biber dolması yapımını paylaşalım. Öncelikle gerekli malzemeleri sıralayalım.

Tavuklu biber dolması için gerekli malzemeler

  • Bir kilo dolmalık yeşil biber
  • Bir adet orta boy domates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • Bir parça tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam nane
  • Bir tutam dereotu
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça

Tavuklu biber dolması nasıl yapılır?


Öncelikli olarak biberlerin saplarını temizleyin ve altlarından biri küçük delik açalım. Böylelikle biberin içerisine suyu daha kolay almasını sağlarız.

Diğer taraftan biber dolması için iç harcı hazırlayalım. Tencerenin içerisine sıvı yağın yarısını koyup ocağın altını yakalım. Diğer taraftan tavuk göğsünü küçük küçük doğrayarak tencerenin içerisine ilave edip karıştıralım.
Diğer yandan kuru soğanı soyup doğrayarak kavrulan tavuk göğsünün üzerine ilave edelim. Yaklaşık olarak 5 dakika soğanla tavuk göğsünü kavurduktan sonra ocaktan alalım. Diğer taraftan pirinçlerin içine, maydanoz, dereotu ve naneyi küçük doğrayarak karışıma ilave edelim. Baharatları, tuzu ve salçayı ilave edip iyice karıştıralım. Böylece dolma için iç harcı hazırlamış olalım.

Şimdi biberlerin üzerinde bir santim kadar boşluk kalacak şekilde hazırladığımız iç harçla dolduralım. Bastırmadan biberlerin doldurulması son derece önemlidir. Bastırılırsa biberlerin içerisine harç fazla gireceği için biberlerin içinin belirli bölümlerinin çiğ kalmasına neden olur. Bu sebepten üzerine bastırmadan bir santim kadar boşluk bırakarak dolduralım. Bütün biberleri doldurduktan sonra domatesi kapak olacak şekilde yapıp belirli dilimler halinde dilimleyerek biberlerin üzerine kapatalım. Teflon tencerenin içerisine doldurduğumuz biberleri dizip diğer taraftan kalan salça, tuz sıvı yağı bir kapta karıştırıp bir bardak su ile sulandırarak dolmalarının üzerine gezdirelim. Dolmaların üzerine gelecek kadar sıcak su ilave edip dolmaların üzerine bir tabak kapatıp, ocağın altını yakalım. Tencerenin ağzını kapatıp harlı ateşte kaynamaya başlayana kadar pişmesini sağlayalım. Kaynamaya başladığı zaman kısık ateşte yaklaşık olarak yarım saat pişirelim. Yarım saat sonra ocağın altını kapatıp, 10 dakika kadar dinlenmesi için bekleyelim. Dinlendikten sonra isteğe bağlı olarak yanında ayran, yoğurt ve salata gibi yiyecekler ile servise hazır edelim. Tavuklu biber dolması servise hazırdır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 05:57:42
Tavuklu Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuklu Biber Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuklu Biber Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024