Tavuklu Enginar Dolması

Tavuklu enginar dolması, sizler için farklı lezzet tarifleri hazırlamaya tavuklu enginar dolması ile devam ediyoruz. Enginar sevmeyenlere enginarı sevdirecek mükemmel lezzetlerden bir tanesi daha, enginarı aromasından dolayı pek seven yok gibidir ya da yemeğini yapmayı bilen çok fazla kişi yoktur eminim. Fakat sağlık açısından da önemli bir yeri olan enginarı tüketmemiz gerekmekte zaten.
Zengin vitamin ve mineral içeriği ile birçok sağlık sorununa iyi gelen enginarda C vitamini, K vitamini, protein, E vitamini, B6 vitamini, folat, Niasin, kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, potasyum, çinko, manganez gibi vitamin ve mineraller bulunmaktadır. Ayrıca besin lifi açısından da oldukça zengindir. İçerdiği vitamin, mineraller ve lif sayesinde böbrekleri çalıştırıcı etkisi bulunmakta, idrar söktürücü olarak kullanılmakta bunların yanı sıra sindirime yardımcı olmakta ve karaciğerin temizlenmesinde de etkin bir rol oynamaktadır. Bu kadar faydalı bir besini de tüketmek gerekiyor ama değil mi? Eskiden sadece zengin sofralarını süsleyen enginarı şimdiler de çok ucuz olmasa da almak mümkün. Pazarlarda, birçok büyük manav ya da markette rahatlıkla bulunabilen enginarın bu lezzetli tarifini mutlaka denemenizi öneriyor ve hemen sizlerle malzeme listesini ve tarifini paylaşmak istiyorum.

Tavuklu enginar dolması için gereken malzemeler

  • 5-6 adet orta büyüklükte enginar
  • 250 gram tavuk göğüs eti
  • 400 gram mantar
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Üzeri için: Rendelenmiş kaşar peyniri.

Tavuklu enginar dolması nasıl yapılır?


İlk olarak enginarların beyaz kısımlarını bir tencere içine alıyor, üzerini biraz geçecek kadar su, birkaç damla limon suyu biraz da tuz ekleyerek ocağa alıyoruz. Diğer taraftan dolmanın iç harç malzemelerini hazırlayıp pişirmeye başlıyoruz. Derin bir tencere içine zeytinyağını koyuyoruz. Üzerine doğranmış kuru soğanı ve yeşil biberi ekliyor ve kavurmaya başlıyoruz. İçerisine kuşbaşı doğradığımız tavuk etini ekliyor ve kavurmaya devam ediyoruz. Etin iyice piştiğinden emin olduktan sonra üzerine küp doğradığımız mantarları, tuzunu karabiberini ve pul biberini de ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Mantarlar kendi suyunu salıp, suyunu tekrar çekinceye kadar pişirme işlemine devam ediyoruz. Pişen iç harcımızı kenara alıyoruz ve ardından 5-10 dakika kadar kaynattığımız enginarları sudan çıkartıyoruz. Bir tatlı kaşığı yardımıyla ortasını iyice temizliyor doldurulabilecek şekle getiriyoruz. Sonrasında enginarların içini hazırladığımız harç ile dolduruyoruz ve üzerine kaşar peynirini de serpiştirerek fırın tepsisine diziyoruz. Önceden 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırına koyuyor ve kaşar eriyip hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Pişen enginar dolmalarını ister sıcak, isterseniz de soğuk bir şekilde arzunuza göre servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 00:24:42
Tavuklu Enginar Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuklu Enginar Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuklu Enginar Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024