Yoğurtlu Kabak Dolması

Yoğurtlu kabak dolması; özellikle yaz aylarında benim en favori yemeklerimden bir tanesidir. Hem yemeklik kabak hem de bal kabağı ile yapılan her şeyi çok severim. Kabak içerdiği yüksek lif miktarı nedeniyle sağlık açısından çok faydalı olduğu için her türlü tüketmeye özen gösteririm. Kabak yemeği ile dolmasında kullanılan malzemeler aynı olduğu için bu iki yemeğin tadı da aynıdır.
Bu yüzden ben daha çok yemeği yaparım. Eğer üşenmez ise ve o gün formumda isem dolma yaptığım da olur. Kabak ile yapılan tüm yemeklerin güzel olması için içerisine mutlaka dereotu koymanız gerekmektedir. Sizler benim üşendiğime bakmayın. Aslına kabak dolmasının yapımı da çok kolaydır. İnsan üzerindeki yorgunluktan silkinip yeter ki kendisini mutfağa bir atabilsin. Yapamayacağı lezzetler yoktur. Çocuklar genellikle kabağı sevmezler özellikle küçükken dolmanın içinden yedirerek onları kabak dolmasına alıştırmak mümkündür.

Yoğurtlu kabak dolmasının malzemeleri

  • 5 adet dolmalık kabak,
  • 150 gr. Az yağlı kıyma,
  • Yarım su bardağı pilavlık pirinç,
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 çay kaşığı biber salçası,
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 tutam dereotu,
  • 1 tutam maydanoz,
  • 1 tutam taze nane,
  • 1 tatlı kaşığı nane,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • Yeteri kadar tuz.

Üzeri için

  • 1 su bardağı kaymaklı yoğurt,
  • 1 yemek kaşığı mayonez,
  • 1 tutam dereotu,

Yoğurtlu kabak dolması nasıl yapılır?


İşe kabakları hazırlamakla başlayın.
Kabakları yıkadıktan sonra rende ile hafif kabuklarını kazıyın. Daha sonra ik eşit parçaya bölerek içlerini incecik oyup altına ve yanlarına meyve bıçağı ile kesik atın. Su alıp pişmesi için önemlidir. Bir çay tabağının içerine tuz ve karabiberi koyun ve kabakların içerisini bu harç ile ovun.

Diğer taraftan derin bir kaşenin içerisinde yıkanmış pirinç, kıyma ve tüm baharatlar ile yemeklik olarak doğranan soğan ve yeşillikleri iyice karıştırıp üzerine sıvı yağın yarısını ve salçaları da ekleyip iyice karıştırın. Artık kabak dolmasının içe de hazırlanmıştır.

Kabakların içerisini bir tatlı kaşığı yardımıyla doldurun. Pirinç miktarı az olduğu için yarısından biraz fazla doldurursanız yeterli olacaktır. Tüm kabaklar bittiğinde üzerine domates ya da kabağın içinden çıkanları kapatarak yassı bir tencereye dizin. Üzerine kalan sıvı yağı ve sıcak suyu ekleyip ocağın büyük gözünde yarın ateşte pişirin. Yoğurdu için tüm malzemeleri mikser kullanmadan karıştırın. Pişen dolmalar soğuduğunda servis yaparken üzerine dökün. Yoğurtlu kabak dolması hazır.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 13:44:22
Yoğurtlu Kabak Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yoğurtlu Kabak Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yoğurtlu Kabak Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024