Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması

Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması: En sevilen tariflerden biri olan zeytinyağlı lahana sarması. Bazı kişiler göre zeytinyağlı dolma içinde kuş üzümü ve çam fıstığı sevmese dahi bence bu iki malzemeden de oldukça çok olmalı. Haşladığınız lahana yapraklarının suyunu dolmayı pişirmek için kullanmak pek tercih edilmez. Ama bazıları da bu haşlama suyunu dolmaları pişirmek için kullanır çok fazla koktuğu için ben pek tercih etmem.
Çok değişik bir tercih daha vardır haşladığınız lahana suyunu dolmada kullanmak yerine buzdolabında saklayıp her gün sabah aç karnına 1 su bardağı içerek zayıflamak için zayıflama çayı gibi kullanabilirsiniz. Bu sayede dolmadan aldığınız çok fazla olan kalorileri rahatlıkla yakabilirsiniz.

Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Malzemeleri

  • 1 adet küçük boy yumuşak lahana.
  • 1 çay kaşığı kuru nane.
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 3 tatlı kaşığı kuş üzümü.
  • 1 litre su İç harcı için.
  • 1 çay kaşığı karabiber.
  • 2 tane orta boy kuru soğan.
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı.
  • 1,5 su bardağı pirinç.
  • 2 tatlı kaşığı kadar çam fıstığı.
  • 1 yemek kaşığı toz şeker.
  • 1 çay kaşığı yenibahar.
  • 1 çay kaşığı tarçın.
  • Tuz isteğe göre dereotu ve maydanoz.

Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Nasıl Yapılır?


Yapılışı: lahana yapraklarını ayırın, yapraklarının kıvrık ve çok sert olan yerlerini kesin. Daha sonra kaynayan suyun içerisine yaprakları atın ve yumuşayana kadar kaynayan suda haşlayın.
Haşlanan lahana yapraklarının suyunu süzün ve soğumasını bekleyin. Pirinci 1-2 kez suda yıkadıktan sonra suyunu süzün. Soğanları soyun, yıkayın ve ince ince doğrayın, başka bir tencereye içine yağı ve soğanları koyarak 1 dakika kavurun, kavrulan soğanların üstüne çam fıstığını ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar iyice kavurun. Kavrulan soğanların içine pirinci koyun ve kavurmaya devam edin. Sonradan da içine baharatları ve kuş üzümünü koyup içine 2 su bardağı kaynar su koyun. Çok kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pirinç suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Lahana yapraklarını büyüklüğüne göre 2-3 parçaya bölün, bozulmaması için ve de düzgün sarılabilmesi için lahananın ana damarını kesin. Lahana yapraklarından tencerenin tabanını kapatacak kadar içine serin yani biraz yayın. Önceden hazırladığınız yapraklara damarları dışta kalacak şekilde bir tepsinin içine serin ve 1 tatlı kaşığı iç koyarak sarın. Dolmaları çok sık bir şekilde tencereye dizin. Dolmayı pişirmek için suyu önceden kaynatın. Suya biraz tuz, biraz şeker ve yarım limon suyu koyduktan sonra tencerenin yanından dolmanın üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su koyun. Suyu kaynadıktan sonra kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

21.01.2024 06:02:51
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması"
Lahana dolması harika bir lezzet. Üzerine biraz sumak ve sarımsak sosu çok yakışır. Zeytinyağlı lahana sarması ayrıca çok hafif oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Ecem Su . 28.08.2018

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024