Zeytinyağlı Kabak Dolması
Zeytinyağlı kabak dolması, Kabak dolmasında aldığınız kabakların dolmaya uygun olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca damak tadınıza göre farklı baharatlarda ekleyebilirsiniz. Ayrıca dolma harcına fazladan su eklemeyin.
Zeytinyağlı Kabak Dolması Malzemeleri- 5-6 tane kabak
- 2 orta boy soğan
- 2 orta boy domates
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- Yarım demet dereotu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım limon suyu
- Tuz, karabiber ve kırmızı biber
Zeytinyağlı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?
Kabakları soyup, ikiye ayırın.
Kaşık ya da oyacak yardımıyla kabakları oyun. Soğan ve domatesin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Doğramış olduğunuz soğan ve domatesleri, derin bir kaba alın. Pirinci de bol suyla yıkayıp süzün ve domateslerin üzerine ekleyin. Dere otunu da iyi bir şekilde yıkayıp ince ince kıydıktan sonra harca ekleyin. Limon suyu zeytinyağı ve baharatları da harca ekleyin. Daha sonra harcı iyice birbirine karışana kadar karıştırın. Hazırladığınız harcı, oyduğunuz kabakların içine doldurun. Daha sonra tencereye dizip üzerlerini dilimlenmiş domatesle kapatın. 2 su bardağı suyu ve salçayı iyice karıştırdıktan sonra dolmaların üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte kabaklar pişene kadar pişirin. Dolmalar soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
19.01.2024 15:12:04
Zeytinyağlı Kabak Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|