Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması

Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması, Dolma, Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşidinden biridir. Türk mutfağının, hemen her yöresinde yapılan yemekler arasındadır. Eskiden beri yazın bol olan yiyecekler, dolmalık olarak kışın tüketilmek üzere kurtulurlardı. Günümüzde de bu yöntem hala kullanılmaktadır. Türk mutfağında en çok tercih edileni ise kurutulmuş biberdir.
Bunun yanında her sebzeden, meyveden sakatattan ve hatta deniz ürünlerinden dolma yapılmaktadır. Zira dolma sadece bir sebze yemeği değil. Türk mutfağında deniz ürünlerinin (Midye dolma ve kalamar dolma) ve balıkların (Uskumru dolma), hatta sakatatın (Mumbar) dolması da yapılmaktadır. Örnek; Ayva, Evelik, Kabak ve Kabak çiçeği dolması, Kalamar, Kara lahana, Midye ve Mumbar dolması gibi.

Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması İçin Malzemeleri

  • 15 adet dolmalık kurutulmuş biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Reyhan, karabiber, kırmızıbiber, tuz
  • Yeterince sıcak su
Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması Tarifi; Biberleri kaynar suda işlem görecek şekilde kaynatın (En fazla 5 dakika). Zeytinyağlı kuru biber dolmasının içini hazırlamak için, önce zeytin-yağında kıyılmış soğanı ve sarımsağı hafifçe kavurun, salçayı ilave edip iyice karıştırın.
Yıkanmış pirinci de bu karışımın içine koyup hafifçe kavurun. İki bardak sıcak suyu, baharatları ve şekeri ilave edip suyu çekene kadar pişirin. İç harcını biberlerin içine bir parmak eksik olacak şekilde doldurun. Daha sonra tencereye yerleştirin ve yeteri miktarda tuz ekleyin, tencere içine dolmaların üzerine bir porselen tabak kapatın. Tabağın bir parmak altına gelecek şekilde kaynar su ilave edin. Su kaynamaya başlayınca ocak kısın. Kısık ateşte pişmesine yakın limon suyu ilave edip 10-15 dakika daha pişirin. Pişen zeytinyağlı kuru biber dolmasını ocaktan alarak servis edin.

Afiyet olsun.
19.01.2024 14:14:39
Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması"
Merhaba ben de zeytinyağlı kuru biber dolması yapmak istiyorum ama gel gör ki baharat ve yağını ayarlayamıyorum. Dolma pişince o kadar koyduğum baharat sanki koymamışım gibi oluyor biberin içindeki pirinçler beyaz beyaz kalıyor. Buradaki baharatın içine hapsolması için neye dikkat etmeliyim ben hangi ayrıntıyı kaçırıyor olabilirim yardım edin lütfen?
Makbule . 04.11.2018 21:09:33

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024