Öncelikle patlıcanları oyup tuzlu suda bir saat kadar acısını bırakması için bekletiyoruz. Daha sonra pirinçleri bol su ile yıkayıp iç harcını hazırlayacağımız kaba koyuyoruz. Daha sonra küçük küçük doğradığımız kuru soğanı, iki adet domatesi ve sarımsağı ekliyoruz. Hazırladığımız bu iç harcına bir adet domates salçasını, zeytinyağını, yarım demet ince ince doğranmış maydanozu, bir çay kaşığı karabiberi, bir çay kaşığı pul biberi, bir çay kaşığı sumağı, bir tatlı kaşığı kuru naneyi karıştırıp önceden oyduğumuz patlıcanların içini doldurup uygun büyüklükte olan bir tencereye diziyoruz.
Üzerine yetecek miktarda su ve tuz ekleyerek pişmeye bırakıyoruz. Pişen zeytinyağlı patlıcan dolmasını ister sade ister salçalı, limonlu sos yaparak servis yapabiliriz.