Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Biber Dolması İçi Nasıl Yapılır

Biber Dolması İçi Nasıl Yapılır

Biber dolması içi nasıl yapılır, biber dolması her yörede arklı şekillerde yapılmaktadır. Biber dolması iç malzemesi de yapıldığı yöreye veya kişinin damak zevkine göre değişiklik göstermektedir. Biber dolması içi nasıl yapılır, genel olarak düşünürsek biber dolması içi iki türlü yapılabilir. Bunlar zeytinyağlı biber dolması ve kıymalı biber dolmasıdır. Ayrıca biber dolmasının iç malzemelerini kişi sayısına göre arttırabilirsiniz. Biz ortalama 4 kişilik biber dolması için iç tarifi vereceğiz.

Biber dolması nasıl yapılır, ilk önce kıymalı biber dolması için malzemelerini ve hazırlanışını verelim. Malzemeler:
  • 250 gr kıyma
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kadar pul biber
  • Tuz, karabiber, kuru nane

Nasıl Yapılır?


Öncelikle yarım demet maydanozumuzu iyice yıkayıp kesme tahtası üzerinde doğrayıp bir kabın içerisine koyunuz. Doğradığımız maydanozların üzerine kıymamızı ekleyelim. Daha sonra domatesimizi alıp iyice yıkayalım ve kabuklarını soyduktan sonra yemeklik doğrayalım. Domatesimizi de kabın içerisine ekliyoruz. Pirincimizi de yıkayıp süzdükten sonra kabın içine koyuyoruz. 1 adet soğanı da doğradıktan sonra pul biber, tuz, karabiber ve kuru naneyle birlikte karışımımızın içerisine ekliyoruz. Domates salçasını ve biber salçasını ilave ediyoruz. Daha sonra 1 çay bardağı sıvı yağımızı ilave edip iyice karıştırıyoruz. Kıymalı biber dolması içini bu şekilde hazırlamış olduk.

Biber dolması içi nasıl yapılır, şimdide ikinci olarak zeytinyağlı biber dolması içi tarifi vereceğiz. Malzemeler ise;
  • 1 su bardağı kadar pirinç
  • 3 adet büyük soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • Tuz, karabiber, yenibahar, çok az miktarda tarçın, kuru nane
  • 1 tutam maydanoz ve 1 tutam taze nane
  • 2 adet kesme şeker
  • Dolmalık üzüm ve dolmalık fıstık
  • Yarım su bardağı kadar zeytinyağı

Nasıl Yapılır?


Öncelikle pirincimizi iyice yıkayıp süzelim. Dolmalık üzümlerimizi yıkayalım. Domateslerimizi yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim. Soğanlarımızı soyup ince doğrayalım. Daha sonra tencereye yağımızı koyup soğanı ve fıstıkları ilave edelim. Pembeleşinceye kadar pişirelim. Sonra pirinçlerimizi ilave edip hepsini birlikte kavuralım. Tuzu, kesme şekeri, dolmalık üzümleri, domatesleri ve bir bardak suyu ilave edelim. Suyunu çekene kadar pişirelim ve ocaktan alalım. Sonra baharatları, taze naneyi, maydanozu ilave edip karıştıralım ve bir süre bekletelim. Beklettiğimiz içi biberlerimizin içine koyup dolmamızı yapabiliriz. Zeytinyağlı biber dolması içi bu şekilde hazırlanmaktadır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 04:02:08
Biber Dolması İçi Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Biber Dolması İçi Nasıl Yapılır Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Biber Dolması İçi Nasıl Yapılır"
Merhabalar ben aksam yemeğine biber dolması yapmak istiyorum fakat biz daha önce hic kıymalı iç hazırlamadik her zaman pirinç ve bulgur ile hazırlıyorum. Ama bu akşam misafirim var o nedenle kıymalı yapmak istedim. Kiyma ekleyince kıyma da diğer malzemeler ile beraber iyi pişer mi yoksa ayri mi pisirmemiz gerekir
Gevher Şad . 27.10.2018 22:36:10
CEVAP YAZ
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulmasını ifade etse bile dolma denildiğinde akla ilk gelen şey her zaman biber dolmasıdır. Biber...
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo yapıp, yapmayacağı çok merak edilen bir konudur. Bu konu biber dolmasının içinde kullanılan y...
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz yemeklerdir. Dolmalar ve sarmalar aynı zamanda yapıldıkları yere göre değişkenlik gösteren...
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğan, patlıcan, kabak, gibi. Dolma yemeği, komşu ülkelerde de hemen hemen aynı Türkçe isimle ya...
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru patlıcan dolması Gazi Antep mutfağının vazgeçilmez, eşsiz lezzetlerinden birisidir. Kuru patlıcan...
Dolma Kaç Kalori?
Dolma Kaç Kalori?
Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabilir. Örneğin: domates patates, biber, kabak, patlıcan, soğan gibi sebzelerden dolma yapılabil...
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirlerinizin de dikkatini çekecektir ve beğenilerek yenilecektir. Onun için gönül rahatlığı ile kuş üz...
Etsiz Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bir yeri olan biber dolmasının yapılmadığı ev yoktur. Hem yapımı kolay hem de lezzetli olan bu ...
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar denince ilk akla Ege Bölgesi gelir. Pirinçli Biber Dolması da Ege yöresine has bir dolma çeşidi olarak b...
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurarak dolma içi hazırlanabilir. Dolma içinde kullanılan malzemeler kişinin damak tadına göre değiştir...
Dolma Sosu
Dolma Sosu
Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle doldurmak için bir harç hazırlarız. Dolmaları doldurduktan sonra peki işimiz bitiyor mu? Tabi ki bi...
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve bağırsak sorunu yaşayan insanların mutlaka tüketmesi gereken bir sebzedir. Çocuk ve gençlerin geli...

 

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Kaç Kalori?
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma Sosu
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Çeşitleri
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Dolma Biber İçi
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Dolma Kalori
Zeytinyağlı Dolma İçi
Fırında Kabak Dolması
Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması
Arap Dolması
Dolma Harcı
Kuzu Dolma
Kelem Dolması
Zeytinyağlı Kabak Dolması
Fıstıklı Biber Dolması
Kuş Üzümlü Dolma
Garnitürlü Enginar Dolması
Popüler İçerik
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kul...
Dolma Çeşitleri
Dolma Çeşitleri
Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma, gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketi...
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını ...
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bul...
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kıs...
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın bir çok t...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024