Tavuklu Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tavuklu Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu enginar dolması, sizler için farklı lezzet tarifleri hazırlamaya tavuklu enginar dolması ile devam ediyoruz. Enginar sevmeyenlere enginarı sevdirecek mükemmel lezzetlerden bir tanesi daha, enginarı aromasından dolayı pek seven yok gibidir ya da yemeğini yapmayı bilen çok fazla kişi yoktur eminim. Fakat sağlık açısından da önemli bir yeri olan enginarı tüketmemiz gerekmekte zaten. Zengin vitamin ve mineral içeriği ile birçok sağlık sorununa iyi gelen enginarda C vitamini, K vitamini, protein, E vitamini, B6 vitamini, folat, Niasin, kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, potasyum, çinko, manganez gibi vitamin ve mineraller bulunmaktadır. Ayrıca besin lifi açısından da oldukça zengindir. İçerdiği vitamin, mineraller ve lif sayesinde böbrekleri çalıştırıcı etkisi bulunmakta, idrar söktürücü olarak kullanılmakta bunların yanı sıra sindirime yardımcı olmakta ve karaciğerin temizlenmesinde de etkin bir rol oynamaktadır. Bu kadar faydalı bir besini de tüketmek gerekiyor ama değil mi? Eskiden sadece zengin sofralarını süsleyen enginarı şimdiler de çok ucuz olmasa da almak mümkün. Pazarlarda, birçok büyük manav ya da markette rahatlıkla bulunabilen enginarın bu lezzetli tarifini mutlaka denemenizi öneriyor ve hemen sizlerle malzeme listesini ve tarifini paylaşmak istiyorum.


Tavuklu enginar dolması için gereken malzemeler

  • 5-6 adet orta büyüklükte enginar
  • 250 gram tavuk göğüs eti
  • 400 gram mantar
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Üzeri için: Rendelenmiş kaşar peyniri.


Tavuklu enginar dolması nasıl yapılır?


İlk olarak enginarların beyaz kısımlarını bir tencere içine alıyor, üzerini biraz geçecek kadar su, birkaç damla limon suyu biraz da tuz ekleyerek ocağa alıyoruz. Diğer taraftan dolmanın iç harç malzemelerini hazırlayıp pişirmeye başlıyoruz. Derin bir tencere içine zeytinyağını koyuyoruz. Üzerine doğranmış kuru soğanı ve yeşil biberi ekliyor ve kavurmaya başlıyoruz. İçerisine kuşbaşı doğradığımız tavuk etini ekliyor ve kavurmaya devam ediyoruz. Etin iyice piştiğinden emin olduktan sonra üzerine küp doğradığımız mantarları, tuzunu karabiberini ve pul biberini de ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Mantarlar kendi suyunu salıp, suyunu tekrar çekinceye kadar pişirme işlemine devam ediyoruz. Pişen iç harcımızı kenara alıyoruz ve ardından 5-10 dakika kadar kaynattığımız enginarları sudan çıkartıyoruz. Bir tatlı kaşığı yardımıyla ortasını iyice temizliyor doldurulabilecek şekle getiriyoruz. Sonrasında enginarların içini hazırladığımız harç ile dolduruyoruz ve üzerine kaşar peynirini de serpiştirerek fırın tepsisine diziyoruz. Önceden 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırına koyuyor ve kaşar eriyip hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Pişen enginar dolmalarını ister sıcak, isterseniz de soğuk bir şekilde arzunuza göre servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tavuklu Enginar Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer?

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer?

Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bakla Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bakla Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kaç Kalori?

Dolma Kaç Kalori?

Mumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Mumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Dolması Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Dolması Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Enginar dolması tarifi, enginar ömrü kısa olan bir sebzedir. Kış sonuna doğru çıkar, kısa sürede tükenir. Bu nedenle enginar dolması yapmak için acele etmelisiniz. Ö[...]

Kıymalı Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı patlıcan dolması, kıymalı patlıcan dolması hem lezzetli hem de oldukça besleyici bir yemektir. Patlıcan ile birçok yemek yapılsa da patlıcan denince ilk akla g[...]

Kuru Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru kabak dolması, kış aylarında hazırlayabileceğiniz lezzetli yemeklerden biridir. Yaz aylarında da zeytinyağlı hazırlamak istediğinizde önceden kurutmuş olduğunuz [...]

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Dolma, Yapması kadar yenmesi de zevkli olan kuru dolmanın bazı çeşitleri bulunmaktadır. Damak zevkine göre kişiler zeytin yağlı tercih ettikleri gibi kıymalı da te[...]

Katıklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Katıklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Katıklı dolma, diğer dolma tariflerine göre farklı olan katıklı dolma doğu Anadolu bölgesinde sık yapılmaktadır. Bir kere deneyenlerin devamlı yapmak istedikleri katı[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6