Bulgurlu Kabak Dolması

Bulgurlu Kabak Dolması

Bulgurlu kabak dolması, yapımı kolay olan yemekler içerisinde yer alır. Kabak içerdiği besin değeri ile oldukça faydalı olan sebzeler arasında yer alır. İçerisinde bulunan magnezyum, demir gibi mineraller açısından oldukça zengindir. Bu sebeple en az haftada bir kez tüketilmesi gerekir. Kabağın bulgurla doldurulması sağlık açısından da son derece önemlidir. İçerdiği karbonhidrat değeri ile doyurucu olması sebebiyle özellikle diyet yapan kişilerin bulguru tercih etmesi gerekir. Özellikle çocukların vücut direncini artırmasında etkili olması sebebiyle haftada en az iki kere bulgurun tüketilmesi gerekir. İçerdiği lif oranı sebebi ile sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkı sağlar. Ayrıca pirinçle doldurulmasının yanında bulgurla doldurulması kabağın daha lezzetli olmasını sağlar. Bu sebepten sık tüketilmesi faydalıdır. Şimdi sizlerle bulgurlu kabak dolması yapımı paylaşalım. Öncelikle gerekli malzemeleri sıralayalım.

Bulgurlu kabak dolması için gerekli malzemeler
  • 5 adet büyük boy kabak
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 100 gram kıyma
  • Bir çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • Bir diş sarımsak
  • Bir tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir tutam maydanoz
Sosu için
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Bulgurlu kabak dolması yapımı

Bulgurlu kabak dolması yapımı için öncelikle iç harcı hazırlayalım. Bulgurları bol suda yıkayıp süzgeç yardımıyla suyundan arındırıp, derin bir kasenin içerisine koyalım. Daha sonra Kuru soğanı soyup ince ince doğrayarak üzerine ilave edelim. Domatesleri soyarak küp küp doğrayıp üzerine koyalım. Sarımsağı ezip karışıma ilave edelim. Diğer taraftan maydanozu yıkayıp küçük küçük doğrayarak hazırladığımız karışma ekleyelim. Kıymayı, tuzu, kimyon, karabiber, pul biberi ve yağın yarısını karışıma ekleyip iyice karıştıralım. Böylelikle kabak dolmasının iç harcını hazırlamış olalım.

Diğer taraftan kabakları bol su ile yıkayıp üzerine çizikler çekerek eşit üç parçaya ayıralım. Bütün kabaklara aynı işlemi uyguladıktan sonra kabak oyacağı ile içerisini oyalım. Hazırladığımız iç harcı ile oyduğumuz kabakların üzerinde bir santim kadar boşluk kalacak şekilde dolduralım. Doldurma yaparken iç harcı bastırmadan dolduralım. Eğer bastırarak uygulanır ise bulgurun pişmesine engel olur. Bütün kabakları doldurduktan sonra yanmaz tencerenin içerisine kapakları dizelim.

Diğer taraftan dolma için gerekli sos harcı hazırlayalım. Bir kabın içerisin salça, baharat, tuz ve suyu ilave edip karıştırarak kabak dolmasının üzerine dikkatli bir şekilde dökelim. Üzerine kalan yağı ilave edelim. Tencereyi ocağa koyup kaynamaya başlayana kadar harlı ateşte pişmesini sağlayalım. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık olarak 20 dakika kabak dolmasının pişmesini sağlayalım. 20 dakika sonra bulgurlu kabak dolması pişirilmiş olup servise hazır hale gelir. Yanında sarımsaklı yoğurt veya ayran ile servise hazır edelim.
Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 02.10.2018 08:26:52
Bulgurlu Kabak Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Bulgurlu Kabak Dolması Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Bulgurlu Kabak Dolması"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulmasını ifade etse bile dolma denildiğinde akla ilk gelen şey her zaman biber dolmasıdır. Biber...
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo yapıp, yapmayacağı çok merak edilen bir konudur. Bu konu biber dolmasının içinde kullanılan y...
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz yemeklerdir. Dolmalar ve sarmalar aynı zamanda yapıldıkları yere göre değişkenlik göst...
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğan, patlıcan, kabak, gibi. Dolma yemeği, komşu ülkelerde de hemen hemen aynı Türkçe isimle ya...
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru patlıcan dolması Gazi Antep mutfağının vazgeçilmez, eşsiz lezzetlerinden birisidir. Kuru patlıc...
Dolma Kaç Kalori
Dolma Kaç Kalori
Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşitidir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşitidir. Her sebzeden dolma yapılanilir. Örneğin: domates patates, biber, kabak, patlıcan, soğan gibi sebzelerden dolma yapılabil...
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirlerinizin de dikkatini çekecektir ve beğenilerek yenilecektir. Onun için gönül rahatlığı ile kuş üz...
Etsiz Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bir yeri olan biber dolmasının yapılmadığı ev yoktur. Hem yapımı kolay, hem de lezzetli olan bu...
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması, Bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması yada zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar denince ilk akla Ege Bölgesi gelir. Pirinçli Biber Dolması da Ege yöresine has bir dolma çeşidi olarak bi...
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurarak dolma içi hazırlanabilir. Dolma içinde kullanılan malzemeler kişinin damak tadına göre değiştir...
Dolma Sosu
Dolma Sosu
Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb.dolma çeşitlerini öncelikle doldurmak için bir harç hazırlarız. Dolmaları doldurduktan sonra peki işimiz bitiyor mu? Tabiki bitm...
Kabak Dolması Kaç Kalori
Kabak Dolması Kaç Kalori
Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve bağırsak sorunu yaşayan insanların mutlaka tüketmesi gereken bir sebzedir. Çocuk ve gençlerin ge...

 

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Kaç Kalori
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma Sosu
Kabak Dolması Kaç Kalori
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Çeşitleri
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Dolma Biber İçi
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Dolma Kalori
Zeytinyağlı Dolma İçi
Fırında Kabak Dolması
Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması
Arap Dolması
Dolma Harcı
Kuzu Dolma
Kelem Dolması
Zeytinyağlı Kabak Dolması
Fıstıklı Biber Dolması
Kuş Üzümlü Dolma
Garnitürlü Enginar Dolması
Popüler İçerik
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kul...
Dolma Çeşitleri
Dolma Çeşitleri
Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma, gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketi...
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını ...
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bul...
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kıs...
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın bir çok t...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019