Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kuru Kabak Dolması

Kuru Kabak Dolması

Kuru kabak dolması, kış aylarında hazırlayabileceğiniz lezzetli yemeklerden biridir. Yaz aylarında da zeytinyağlı hazırlamak istediğinizde önceden kurutmuş olduğunuz kabaklarınızla dolmanızı yapmanız faydanıza olacaktır. Hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabilmeniz mümkün olduğundan dolayı özellikle büyük sofralar hazırlamak istediğinizde bu tariften mutlaka yararlanmalısınız.

Kuru Kabak Dolması Malzemeleri

  • 25 adet kuru kabak
  • 2 tane orta boy soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sumak ekşisi
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz
  • İsteğe göre dereotu ve maydanoz

Kuru Kabak Dolması Nasıl Yapılır?


Yemeğimizi yapmaya başlamak için öncelikle büyük bir tencerede su kaynatıyoruz ve kuru kabaklarımızı kaynamış suyun içine atarak biraz kaynatıyoruz. Biraz kaynayan kabakları süzüyoruz ve tekrar kaynar suda kabaklarımızı tekrar haşlıyoruz. Bu işlemi 3 kez tekrarladıktan sonra kabakların süzülmesi için kenara bırakıyoruz. Kabaklar bir kenarda süzülürken kuru kabak dolması için iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz.

Kabak dolmamızın iç harcı için ilk olarak bir tencereye yağ alıyoruz ve küçük küpler halinde doğramış olduğumuz soğanları yağın içinde kavurmaya başlıyoruz. Soğanların rengi değişince salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz ve önceden yıkamış olduğumuz pirinçleri, tuzu ve şekeri de ekleyerek biraz kavuruyoruz. Harcımız iyice kavrulduktan sonra yarım su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte harç suyu çekene kadar pişmesi için bırakıyoruz. Harç piştikten ve suyunu çektikten sonra baharatlarımızı, incecik doğradığımız dereotu ve maydanozu da ekleyip biraz karıştırıyoruz.

Kuru kabak dolması için harcımız ve kuru kabaklarımız hazır hale gelince kabaklar da bir parmak boşluk kalacak şekilde çok da sıkıştırmadan kabakların içine iç harcımızdan ekleyerek tencereye yatık bir şekilde diziyoruz. Bu işlemi yaparken bir kabağın ağzı diğerinin altına gelecek şekilde sıralamanız iç harcınızın kabaklardan taşmaması açısından yararınıza olacaktır. Tüm kabakları tencereye dizdikten sonra biraz tuz serpiştirip dolmaların üzerine kadar gelecek şekilde kaynar suyu tencereye ekliyoruz. Kabaklar pişmeye başlamadan 15 dakika önce sumak ekşisini de tencereye ekleyip kabakların içi de piştikten sonra ocaktan yemeği alıyoruz. Soğuyan kabakları tabağımıza alıp yemeğin suyuyla ya da yanında yoğurtla süsleyerek servis ediyoruz.
Son Güncelleme : 21.01.2024 03:26:54
Kuru Kabak Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kuru Kabak Dolması Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kuru Kabak Dolması"
Evimizden dolma yemeği neredeyse hiç eksik olmaz. Kurutulmuş sebzelerin vitaminlerinin daha değerli olduğunu duymuştum. Bu yüzden de uzun zamandır Kuru sebzeler tüketiyoruz. Kuru kabak dolması yapmak istiyorum. Acaba kuru kabak dolması yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yorumlarınızı bekliyorum.
İdil . 29.10.2018 22:58:03
CEVAP YAZ
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulmasını ifade etse bile dolma denildiğinde akla ilk gelen şey her zaman biber dolmasıdır. Biber...
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo yapıp, yapmayacağı çok merak edilen bir konudur. Bu konu biber dolmasının içinde kullanılan y...
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz yemeklerdir. Dolmalar ve sarmalar aynı zamanda yapıldıkları yere göre değişkenlik gösteren...
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğan, patlıcan, kabak, gibi. Dolma yemeği, komşu ülkelerde de hemen hemen aynı Türkçe isimle ya...
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru patlıcan dolması Gazi Antep mutfağının vazgeçilmez, eşsiz lezzetlerinden birisidir. Kuru patlıcan...
Dolma Kaç Kalori?
Dolma Kaç Kalori?
Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabilir. Örneğin: domates patates, biber, kabak, patlıcan, soğan gibi sebzelerden dolma yapılabil...
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirlerinizin de dikkatini çekecektir ve beğenilerek yenilecektir. Onun için gönül rahatlığı ile kuş üz...
Etsiz Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bir yeri olan biber dolmasının yapılmadığı ev yoktur. Hem yapımı kolay hem de lezzetli olan bu ...
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar denince ilk akla Ege Bölgesi gelir. Pirinçli Biber Dolması da Ege yöresine has bir dolma çeşidi olarak b...
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurarak dolma içi hazırlanabilir. Dolma içinde kullanılan malzemeler kişinin damak tadına göre değiştir...
Dolma Sosu
Dolma Sosu
Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle doldurmak için bir harç hazırlarız. Dolmaları doldurduktan sonra peki işimiz bitiyor mu? Tabi ki bi...
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve bağırsak sorunu yaşayan insanların mutlaka tüketmesi gereken bir sebzedir. Çocuk ve gençlerin geli...

 

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Kaç Kalori?
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma Sosu
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Çeşitleri
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Dolma Biber İçi
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Dolma Kalori
Zeytinyağlı Dolma İçi
Fırında Kabak Dolması
Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması
Arap Dolması
Dolma Harcı
Kuzu Dolma
Kelem Dolması
Zeytinyağlı Kabak Dolması
Fıstıklı Biber Dolması
Kuş Üzümlü Dolma
Garnitürlü Enginar Dolması
Popüler İçerik
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kul...
Dolma Çeşitleri
Dolma Çeşitleri
Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma, gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketi...
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını ...
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bul...
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun  yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kıs...
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın  bir çok t...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024