Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Katıklı Dolma

Katıklı Dolma

Katıklı dolma, diğer dolma tariflerine göre farklı olan katıklı dolma doğu Anadolu bölgesinde sık yapılmaktadır. Bir kere deneyenlerin devamlı yapmak istedikleri katıklı dolmayı eğer denemediyseniz size önereceğimiz tarif ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Katıklı dolma kabak sebzesinden yapılmaktadır. Kabağı sevmeyenler için sevdirecek bir tarif olan katıklı dolmayı akşam yemeğinde ana sıcak olarak sunum yapabilirsiniz. Lakin katıklı dolmayı eğer zeytinyağlı hazırlayacak iseniz yemeklerin yanında ara sunum olarak da servis yapabilirsiniz.

Katıklı Dolma İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kilo kabak
  • 200 gr dana kıyma yağsız veya az yağlı
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tane kuru soğan
  • Karabiber, kırmızı pul biber ve kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam reyhan

Katıklı Dolma Üzeri için

  • 1 kâse yoğurt
  • 1 veya 2 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Katıklı Dolma Nasıl Yapılır?


Katıklı dolma için öncelikle kabakların dış kısımları bıçak ile sürtün veya soyacak ile ince bir şekilde soyun. Dış kısımları temizlenmiş olan kabakları dolmalık şekilde dilimleyin ve iç kısımlarını oyacak ile oyun. Bu aşama da eğer eviniz de oyacak yok ise tatlı kaşığı da kullanabilirsiniz. İçleri çıkartılmış olan kabakları yıkayıp temizleyin ve bir süzgecin içerisine alın. Dolmanın iç harcını hazırlamak için de kuru soğanın kabuklarını soyun ve bir karıştırma kabının içerisine rendeleyin. Üzerine kıymayı ve baharatları ilave edip yoğurun. Maydanoz, dereotu ve reyhanı yıkayıp ince olacak şekilde doğrayın. Doğranmış olan sebzeleri de iç harcın içerisine alın ve karıştırın. Biber ve domates salçasını da ilave edip malzemeyi yoğurun.

Hazır hale gelmiş olan dolmanın iç harcını içleri oyulmuş olan kabakların içerisine doldurun. Kabakları yarısına kadar doldurun ve tencerenin içerisine dizin. Bütün kabakları doldurduktan sonra tencerenin içerisine yerleştirin. Dolmaların üzerine 2 su bardağı sıcak su ilavesi yapın ve tencerenin kapağını kapatıp pişmesi için kısık ateşli ocağın üzerine yerleştirin.

Katıklı dolmalar belli süre içerisinde piştikten sonra ocağın üzerinden indirin ve dinlenmesi için birkaç dakika bekletin. Ardından servis tabaklarının üzerine katıklı dolmaları dizayn edin ve sarımsaklı yoğurdu hazırlamaya geçin. Sarımsaklı yoğurt için bir kâse yoğurdun içerisine iki diş sarımsağı rendeleyin ve bir şeker kaşlığı tuz ilavesi yapıp karıştırın. Hazırlanmış olan yoğurdu dolmaların üzerine gezdirin. Diğer taraftan yanmaz bir tavanın içerisine yağ ilavesi yapın ve ısıtın. Bu aşama da tereyağı, margarin veya sıvı yağ kullanabilirsiniz. Biz tereyağı kullanmayı uygun gördük. Tereyağını hafif şekilde yaktıktan sonra içerisine kırmızı pul biber serpiştirin ve yağın içerisinde biberleri hafif yakın. Hazırlanmış olan pul biberli sosu yoğurdun üzerine gezdirin. Katıklı dolma servis yapılması için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 23:33:29
Katıklı Dolma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Katıklı Dolma Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Katıklı Dolma"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulmasını ifade etse bile dolma denildiğinde akla ilk gelen şey her zaman biber dolmasıdır. Biber...
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo yapıp, yapmayacağı çok merak edilen bir konudur. Bu konu biber dolmasının içinde kullanılan y...
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz yemeklerdir. Dolmalar ve sarmalar aynı zamanda yapıldıkları yere göre değişkenlik gösteren...
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğan, patlıcan, kabak, gibi. Dolma yemeği, komşu ülkelerde de hemen hemen aynı Türkçe isimle ya...
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru patlıcan dolması Gazi Antep mutfağının vazgeçilmez, eşsiz lezzetlerinden birisidir. Kuru patlıcan...
Dolma Kaç Kalori?
Dolma Kaç Kalori?
Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabilir. Örneğin: domates patates, biber, kabak, patlıcan, soğan gibi sebzelerden dolma yapılabil...
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirlerinizin de dikkatini çekecektir ve beğenilerek yenilecektir. Onun için gönül rahatlığı ile kuş üz...
Etsiz Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bir yeri olan biber dolmasının yapılmadığı ev yoktur. Hem yapımı kolay hem de lezzetli olan bu ...
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar denince ilk akla Ege Bölgesi gelir. Pirinçli Biber Dolması da Ege yöresine has bir dolma çeşidi olarak b...
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurarak dolma içi hazırlanabilir. Dolma içinde kullanılan malzemeler kişinin damak tadına göre değiştir...
Dolma Sosu
Dolma Sosu
Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle doldurmak için bir harç hazırlarız. Dolmaları doldurduktan sonra peki işimiz bitiyor mu? Tabi ki bi...
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve bağırsak sorunu yaşayan insanların mutlaka tüketmesi gereken bir sebzedir. Çocuk ve gençlerin geli...

 

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Kaç Kalori?
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma Sosu
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Çeşitleri
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Dolma Biber İçi
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Dolma Kalori
Zeytinyağlı Dolma İçi
Fırında Kabak Dolması
Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması
Arap Dolması
Dolma Harcı
Kuzu Dolma
Kelem Dolması
Zeytinyağlı Kabak Dolması
Fıstıklı Biber Dolması
Kuş Üzümlü Dolma
Garnitürlü Enginar Dolması
Popüler İçerik
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kul...
Dolma Çeşitleri
Dolma Çeşitleri
Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma, gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketi...
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını ...
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bul...
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun  yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kıs...
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın  bir çok t...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024