Kalamar Dolması

Kalamar Dolması

Kalamar dolması günümüzde daha çok deniz olan bölgelerde yapılan yiyeceklerden biridir. Doğu bölgelerde çok fazla yapılmayan ve hatta bilinmeyen bu yemek tabi ki bir deniz ürünü olan kalamardan yapılmaktadır. Son derece lezzetli bir protein ve enerji kaynağı olan kalamar dolması, insanların çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Oldukça lezzetli olan bu dolmanın yapılışı oldukça zordur. Fakat sizlerde tarifimi okuyarak bu mükemmel dolmayı yapabilirsiniz. Kalamar dolması yapılırken yapılacak en önemli durum tabi ki kalamarların teze olmasıdır. Bu durumun lezzet açısından çok büyük önemi bulunmaktadır. Çünkü kalamarlar taze olmadığı zaman daha sıkı bir yapıya gelirler ve birçok kişinin damak tadına hitap etmez. Kalamar dolması peynirli olarak yapılmaktadır. Bazı insanlar bu dolmayı peynirsiz yapsalar da bu dolmanın orijinali peynirlidir. Sizlerde peynirli yaparsanız bu dolmadan çok daha fazla lezzet alabilirsiniz. Kalamar dolması yaklaşık olarak iki ya da iki buçuk saatinizi alacaktır. Bu nedenle sizlerde planlarınızı bu duruma göre ayarlayın. Özellikle İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bursa ve Tekirdağ ilinde çok yaygın olarak tüketilen kalamar dolması en çok ta bu şehirlerde yapılmaktadır. Kalamar aslında ahtapottur. Bu nedenle doğuda yaşayan ve ilk kez kalamar dolması gören kişiler bu yemeği yemekten çekinirler. Bu nedenle kalamar dolması ülkemizde birçok kişinin damak tadına hitap etmez. Eğer sizlerde kalamar dolması yemek isterseniz sadece birazdan söyleyeceğim malzemeleri alarak bu dolmayı yapabilirsiniz.

Kalamar Dolması İçin Gerekli Olan Malzemeler:
  • İki adet kalamar,
  • Üç adet kırmızı biber,
  • Bir adet kırmızı biber,
  • Üç diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Yarım limon,
  • Bir çay kaşığı tuz ve 1 dal kekik,
  • İki adet domates,
  • Bir adet küçük kuru soğan,
  • Bir çay bardağının biraz altında zeytin yağı,
Yapılışı: Tarifimizin en başında bir tava içerisine iki yemek kaşığı zeytin yağı ekleyin ve bu yağın üzerine kuru soğanları ince ince doğrayın. Soğanların üzerine ise kırmızı biberleri ve yeşil biberleri ince ince doğrayın ve ocağın altını açarak bu malzemelerin iyice kavrulmasını sağlayın. Soğanlar hafif pembeleşince içerisine domatesleri küp küp küçük doğrayın ve bir miktar tuz ekleyerek iyice karıştırın. Bu şekilde suyunu iyice çekene kadar pişirin.

Şimdi ise kalamarların tümünü çok temiz olacak şekilde temizleyin. Temizlenmiş olan kalamarların içlerini biraz önce yapmış olduğumuz sebzeli harçlar ile doldurun. Bir tabağın içerisine zeytin yapının tümünü boşaltın ve içerisini doldurduğunuz kalamarların tümünü bu yağ içerisine sırayla batırarak tavanıza dizin. Bu arada belirtmek isterim ki kalamar yapımı sırasında kullandığınız tava kalamarların pişmesinde çok büyük önem taşımaktadır. Kalamarları tavaya kafaları gelecek şekilde koyun ve kızdırın.

Kalamar dolması pişerken zaman kaybetmeden hemen limonları küçük dilimlere ayırın ve sarımsağı da ince ince dilimlere ayırarak tava içerisine karışık bir şekilde ekleyin. Tava üzerine kekik serpiştirin. Bu şekilde 4-5 dakika boyunca pişirin. Pişirme sırasında ateşin derecesine çok önem verin kısık ateşte olmamasına özen gösterin. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 04.12.2018 02:59:29
Kalamar Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kalamar Dolması Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Kalamar Dolması"
kalamarı nasıl temizleriz
Pekşen . 13.01.2016
CEVAP YAZ
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulmasını ifade etse bile dolma denildiğinde akla ilk gelen şey her zaman biber dolmasıdır. Biber...
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo yapıp, yapmayacağı çok merak edilen bir konudur. Bu konu biber dolmasının içinde kullanılan y...
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz yemeklerdir. Dolmalar ve sarmalar aynı zamanda yapıldıkları yere göre değişkenlik göst...
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğan, patlıcan, kabak, gibi. Dolma yemeği, komşu ülkelerde de hemen hemen aynı Türkçe isimle ya...
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru patlıcan dolması Gazi Antep mutfağının vazgeçilmez, eşsiz lezzetlerinden birisidir. Kuru patlıc...
Dolma Kaç Kalori
Dolma Kaç Kalori
Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşitidir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşitidir. Her sebzeden dolma yapılanilir. Örneğin: domates patates, biber, kabak, patlıcan, soğan gibi sebzelerden dolma yapılabil...
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirlerinizin de dikkatini çekecektir ve beğenilerek yenilecektir. Onun için gönül rahatlığı ile kuş üz...
Etsiz Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bir yeri olan biber dolmasının yapılmadığı ev yoktur. Hem yapımı kolay, hem de lezzetli olan bu...
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması, Bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması yada zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar denince ilk akla Ege Bölgesi gelir. Pirinçli Biber Dolması da Ege yöresine has bir dolma çeşidi olarak bi...
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurarak dolma içi hazırlanabilir. Dolma içinde kullanılan malzemeler kişinin damak tadına göre değiştir...
Dolma Sosu
Dolma Sosu
Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb.dolma çeşitlerini öncelikle doldurmak için bir harç hazırlarız. Dolmaları doldurduktan sonra peki işimiz bitiyor mu? Tabiki bitm...
Kabak Dolması Kaç Kalori
Kabak Dolması Kaç Kalori
Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve bağırsak sorunu yaşayan insanların mutlaka tüketmesi gereken bir sebzedir. Çocuk ve gençlerin ge...

 

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Kaç Kalori
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma Sosu
Kabak Dolması Kaç Kalori
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Çeşitleri
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Dolma Biber İçi
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Dolma Kalori
Zeytinyağlı Dolma İçi
Fırında Kabak Dolması
Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması
Arap Dolması
Dolma Harcı
Kuzu Dolma
Kelem Dolması
Zeytinyağlı Kabak Dolması
Fıstıklı Biber Dolması
Kuş Üzümlü Dolma
Garnitürlü Enginar Dolması
Popüler İçerik
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kul...
Dolma Çeşitleri
Dolma Çeşitleri
Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma, gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketi...
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını ...
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bul...
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kıs...
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın bir çok t...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019