Etli Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Etli Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, misafirlerimiz geldiğinde bize ne yapacağımız derdinden kurtaran yemeklerden biridir. Hem lezzeti hem de görünüşü ile sofraya zenginlik katıyor diyebiliriz. Yapılışı oldukça kolay ve pratiktir. Ancak önceliğimiz daima lezzeti olmalıdır. Bu makalede, lezzetine doyum olmayan etli kabak dolmasının püf noktalarını ve tarifini sizlerle paylaşacağım. Elinizin lezzetiyle ortaya muhteşem bir yemek çıkarmanız dileğiyle.

Etli Kabak Dolması İçin Malzemeler

  • 1 kilogram kabak
  • 250 gram kıyma
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yağ

Etli Kabak Dolması Sosu İçin

  • 1 adet domates
  • 1-2 diş sarımsak

Etli Kabak Dolması Üzeri İçin

  • 2 su bardağı kaynar su
  • Tuz

Etli Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Kabakları iyice yıkayıp bıçakla kazıyalım. Ortadan ikiye bölüp içlerini oyalım. Bir kaba ince kıydığımız soğanları, domatesi, pirinci, sarımsakları, kıymayı, salçayı, naneyi, tuzu ve sıvı yağı koyup iyice karıştıralım. Oyduğumuz kabakları bu harçla doldurup tencereye dizelim.

Sosu için, tavaya rendelediğimiz domatesi ve sarımsağı koyarak pişirelim. Hazırladığımız domates sosunu kabakların üzerinde gezdirerek dökelim. Sonra üstüne tuz serpip kaynar su döküp, 1 saat pişirelim.

Pişen etli kabak dolmasını dilimleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

  • Kabakların içini oyarken fazla derine inmemeye dikkat edin; aksi halde kabaklar pişerken dağılabilir.
  • Pirinci önceden ıslatmak, dolmanın daha iyi pişmesini sağlar.
  • Domates sosunu hazırlarken domateslerin kabuklarını soymanız, sosun daha pürüzsüz olmasını sağlar.

Ekstra Bilgiler

Etli kabak dolması, Anadolu mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. İçerdiği protein ve vitaminler sayesinde oldukça besleyici bir yemektir. Kabak, A ve C vitaminleri bakımından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Kıyma ise, demir ve protein kaynağıdır. Bu nedenle, etli kabak dolması hem lezzetli hem de besleyici bir ana yemek olarak sofralarımızda yerini alır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İncifem

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Misafirlerim geldiğinde ne yapacağım diye düşünürken, etli kabak dolmasının hem lezzeti hem de kolay yapılışı ile kurtarıcım oldu. Sizce de bu yemek sofraya zenginlik katmıyor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

İncifem, etli kabak dolması gerçekten de sofraya hem lezzet hem de zenginlik katacak bir tercih! Misafirlerinizi bu yemekle ağırlamanız harika bir fikir olmuş. Kolay yapılması ve şahane lezzetiyle tam bir kurtarıcı. Eminim misafirleriniz de bayılır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Halep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Halep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Dolma Tarifi ve Malzemeleri