Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması

Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması

Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması: En sevilen tariflerden biri olan zeytinyağlı lahana sarması. Bazı kişiler göre zeytinyağlı dolma içinde kuş üzümü ve çam fıstığı sevmese dahi bence bu iki malzemeden de oldukça çok olmalı. Haşladığınız lahana yapraklarının suyunu dolmayı pişirmek için kullanmak pek tercih edilmez. Ama bazıları da bu haşlama suyunu dolmaları pişirmek için kullanır çok fazla koktuğu için ben pek tercih etmem. Çok değişik bir tercih daha vardır haşladığınız lahana suyunu dolmada kullanmak yerine buzdolabında saklayıp her gün sabah aç karnına 1 su bardağı içerek zayıflamak için zayıflama çayı gibi kullanabilirsiniz. Bu sayede dolmadan aldığınız çok fazla olan kalorileri rahatlıkla yakabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 1 adet küçük boy yumuşak lahana.
  • 1 çay kaşığı kuru nane.
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 3 tatlı kaşığı kuş üzümü.
  • 1 litre su İç harcı için.
  • 1 çay kaşığı karabiber.
  • 2 tane orta boy kuru soğan.
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı.
  • 1,5 su bardağı pirinç.
  • 2 tatlı kaşığı kadar çam fıstığı.
  • 1 yemek kaşığı toz şeker.
  • 1 çay kaşığı yenibahar.
  • 1 çay kaşığı tarçın.
  • Tuz isteğe göre dereotu ve maydanoz.
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması: Yapılışı, lahana yapraklarını ayırın, yapraklarının kıvrık ve çok sert olan yerlerini kesin. Daha sonra kaynayan suyun içerisine yaprakları atın ve yumuşayana kadar kaynayan suda haşlayın. Haşlanan lahana yapraklarının suyunu süzün ve soğumasını bekleyin. Pirinci 1-2 kez su da yıkadıktan sonra suyunu süzün. Soğanları soyun, yıkayın ve ince ince doğrayın, başka bir tencereye içine yağı ve soğanları koyarak 1 dakika kavurun, kavrulan soğanların üstüne çam fıstığını ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar iyice kavurun. Kavrulan soğanların içine pirinci koyun ve kavurmaya devam edin. Sonradan da içine baharatları ve kuş üzümünü koyup içine 2 su bardağı kaynar su koyun. Çok kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pirinç suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Lahana yapraklarını büyüklüğüne göre 2-3 parçaya bölün, bozulmaması için ve de düzgün sarılabilmesi için lahananın ana damarını kesin. Lahana yapraklarından tencerenin tabanını kapatacak kadar içine serin yani biraz yayın. Önceden hazırladığınız yapraklara damarları dışta kalacak şekilde bir tepsinin içine serin ve 1 tatlı kaşığı iç koyarak sarın. Dolmaları çok sık bir şekilde tencereye dizin. Dolmayı pişirmek için suyu önceden kaynatın. Suya biraz tuz, biraz şeker ve yarım limon suyu koyduktan sonra tencerenin yanından dolmanın üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su koyun.Suyu kaynadıktan sonra kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.


Son Güncelleme : 01.11.2018 06:49:07
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması"
Lahana dolması harika bir lezzet. Üzerine biraz sumak ve sarımsak sosu çok yakışır. Zeytinyağlı lahana sarması ayrıca çok hafif oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Ecem Su . 28.08.2018
CEVAP YAZ
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulmasını ifade etse bile dolma denildiğinde akla ilk gelen şey her zaman biber dolmasıdır. Biber...
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo yapıp, yapmayacağı çok merak edilen bir konudur. Bu konu biber dolmasının içinde kullanılan y...
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz yemeklerdir. Dolmalar ve sarmalar aynı zamanda yapıldıkları yere göre değişkenlik göst...
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğan, patlıcan, kabak, gibi. Dolma yemeği, komşu ülkelerde de hemen hemen aynı Türkçe isimle ya...
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru patlıcan dolması Gazi Antep mutfağının vazgeçilmez, eşsiz lezzetlerinden birisidir. Kuru patlıc...
Dolma Kaç Kalori
Dolma Kaç Kalori
Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşitidir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşitidir. Her sebzeden dolma yapılanilir. Örneğin: domates patates, biber, kabak, patlıcan, soğan gibi sebzelerden dolma yapılabil...
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirlerinizin de dikkatini çekecektir ve beğenilerek yenilecektir. Onun için gönül rahatlığı ile kuş üz...
Etsiz Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bir yeri olan biber dolmasının yapılmadığı ev yoktur. Hem yapımı kolay, hem de lezzetli olan bu...
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması, Bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması yada zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar denince ilk akla Ege Bölgesi gelir. Pirinçli Biber Dolması da Ege yöresine has bir dolma çeşidi olarak bi...
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurarak dolma içi hazırlanabilir. Dolma içinde kullanılan malzemeler kişinin damak tadına göre değiştir...
Dolma Sosu
Dolma Sosu
Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb.dolma çeşitlerini öncelikle doldurmak için bir harç hazırlarız. Dolmaları doldurduktan sonra peki işimiz bitiyor mu? Tabiki bitm...
Kabak Dolması Kaç Kalori
Kabak Dolması Kaç Kalori
Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve bağırsak sorunu yaşayan insanların mutlaka tüketmesi gereken bir sebzedir. Çocuk ve gençlerin ge...

 

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Kaç Kalori
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma Sosu
Kabak Dolması Kaç Kalori
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Çeşitleri
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Dolma Biber İçi
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Dolma Kalori
Zeytinyağlı Dolma İçi
Fırında Kabak Dolması
Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması
Arap Dolması
Dolma Harcı
Kuzu Dolma
Kelem Dolması
Zeytinyağlı Kabak Dolması
Fıstıklı Biber Dolması
Kuş Üzümlü Dolma
Garnitürlü Enginar Dolması
Popüler İçerik
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kul...
Dolma Çeşitleri
Dolma Çeşitleri
Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma, gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketi...
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını ...
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bul...
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kıs...
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın bir çok t...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019