Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kuru Biber Dolması

Kuru Biber Dolması

Kuru biber dolması, kendine has lezzeti olan dolma türlerinden biridir. Yöresel olarak biraz farklı yöntemlerle hazırlansa da dolmanın lezzeti her zaman güzel oluyor. Bu tarifte genellikle kıyma kullanılır. En önemli konu dolmada kullanılan kuru biberlerin yeni sezon mahsulü olmasıdır. Bu etkene pişme süresini önemli oranda etkileyecektir. Kuru biber dolmasını yaparken biberleri fazla harçla doldurmayın. Ayrıca yemeğe pişerken fazla su koymayın. B u tarif kuru biberlerle hazırlandığından, fazla sulu pişmemeli, pişerken suyunu çekmeli. Bir de ya dolmanın içini bir gün önceden hazırlayın ya da biberleri doldurunca bir gece buzdolabında bekletin. Daha lezzetli bir dolma olduğunu göreceksiniz. Bu tarifle kışın bile biber dolması yiyeceksiniz. Yapımına, malzemelerine dikkat ettiğiniz takdirde, lezzetli kuru biber dolmasını sevdiklerinize sunum yapabilirsiniz. Hadi ile başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Kuru biber dolması için gerekli malzemeler

  • 1 dizi kuru dolmalık biber (Dizide yaklaşık 24 adet biber olur)
  • 300 gram orta yağlı dana kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi (Dolmaya farklı bir lezzet veriyoruz, arzu ederseniz kullanmayabilirsiniz)
  • Yarım demet taze nane ve maydanoz
  • Yeteri kadar tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
  • Arzu edilirse yarım çay bardağı taze sumak

Kuru biber dolması nasıl yapılır?


Öncelikle kuru biberleri yıkayın. Bir süre biberlerin suyun içinde bekletilmesi gerekiyor. Daha sonra kuru biberleri 5 dakika kadar aynı suyun içinde haşlayın. Bu süreye dikkat etmelisiniz. Yoksa biberler dolma yaparken dağılır. Kevgire alarak kuru biberleri soğuk suya tutun ve iyice süzülmesini sağlayın.

Artık dolmanın iç harcını hazırlamaya başlayabilirsiniz. İlk olarak kuru soğanları oldukça ince doğrayın. Maydanoz ve taze naneyi ince kıyın. Sarımsakları yine kıyarak harcın içine koyun. Harcın içine yıkanmış pirinci, baharatları ilave edin. Bu arada harcı karıştırmayı unutmayın. Domatesleri rendeleyin, kıymayı, biber salçasını harca karıştırın. Ancak biber salçasının bir kaşını sosu için ayırın. Kalan 2 yemek kaşığını içine koyun. Zeytinyağının yarısını da koyduktan sonra harcımızı karıştırıyor ve hazır hale getiriyoruz.

Şimdi haşlanmış kur biberleri harçla doldurmaya başlayabilirsiniz. Fakat biberlerin yarısına kadar malzeme koyun. Çünkü fazlası pişerken dışarılara taşar. Biberlerin harcını koyunca ağzını elinizle sıkıştırarak tencerenin içine yerleştirin. Ancak tencerenin dibine maydanoz sapları, taze nane koymanızı tavsiye ediyoruz. Dolmanız mis gibi olacaktır. Şimdi ayırdınız biber salçasını biraz sıcak suyla sulandırın. Dolmanın içine koyacağınız suyu kullandığınız pirince göre ayarlayın. Pirinçten biraz fazla su yeterli gelecektir. En son olarak tencerenin üzerine daha doğrusu dolmaların üstüne bir kapak kapatın. Tencereyi de kapatarak, ocağa aldığınız dolmaları pişirmeye başlayın. Kuru biber dolması pişmesine yakın içine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. Sumakları bir bardak suyun içinde kaynatarak, suyunu da tencereye dökebilirsiniz. Dolmalar pişince ocaktan alın kapağını açarak yemeğin kendine gelmesi için bir süre bekleyin. Daha sonra yoğurt eşliğinde kuru biber dolması tarifini sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 17:05:56
Kuru Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kuru Biber Dolması Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kuru Biber Dolması"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulmasını ifade etse bile dolma denildiğinde akla ilk gelen şey her zaman biber dolmasıdır. Biber...
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo yapıp, yapmayacağı çok merak edilen bir konudur. Bu konu biber dolmasının içinde kullanılan y...
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz yemeklerdir. Dolmalar ve sarmalar aynı zamanda yapıldıkları yere göre değişkenlik gösteren...
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğan, patlıcan, kabak, gibi. Dolma yemeği, komşu ülkelerde de hemen hemen aynı Türkçe isimle ya...
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru patlıcan dolması Gazi Antep mutfağının vazgeçilmez, eşsiz lezzetlerinden birisidir. Kuru patlıcan...
Dolma Kaç Kalori?
Dolma Kaç Kalori?
Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabilir. Örneğin: domates patates, biber, kabak, patlıcan, soğan gibi sebzelerden dolma yapılabil...
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirlerinizin de dikkatini çekecektir ve beğenilerek yenilecektir. Onun için gönül rahatlığı ile kuş üz...
Etsiz Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bir yeri olan biber dolmasının yapılmadığı ev yoktur. Hem yapımı kolay hem de lezzetli olan bu ...
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar denince ilk akla Ege Bölgesi gelir. Pirinçli Biber Dolması da Ege yöresine has bir dolma çeşidi olarak b...
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurarak dolma içi hazırlanabilir. Dolma içinde kullanılan malzemeler kişinin damak tadına göre değiştir...
Dolma Sosu
Dolma Sosu
Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle doldurmak için bir harç hazırlarız. Dolmaları doldurduktan sonra peki işimiz bitiyor mu? Tabi ki bi...
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve bağırsak sorunu yaşayan insanların mutlaka tüketmesi gereken bir sebzedir. Çocuk ve gençlerin geli...

 

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Kaç Kalori?
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma Sosu
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Çeşitleri
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Dolma Biber İçi
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Dolma Kalori
Zeytinyağlı Dolma İçi
Fırında Kabak Dolması
Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması
Arap Dolması
Dolma Harcı
Kuzu Dolma
Kelem Dolması
Zeytinyağlı Kabak Dolması
Fıstıklı Biber Dolması
Kuş Üzümlü Dolma
Garnitürlü Enginar Dolması
Popüler İçerik
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kul...
Dolma Çeşitleri
Dolma Çeşitleri
Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma, gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketi...
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını ...
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bul...
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun  yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kıs...
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın  bir çok t...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024