Havuç Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Havuç Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç dolması, havucun rengi sayesinde görünüşü de tadı kadar çok güzel oluyor. Bu havuç dolması havuç sayesinde çok sağlıklı ve vitaminli oluyor. Havuç dolması vitamin, mineral ve protein kaynağıdır. Özellikle havuç sağlığa çok faydalıdır. Besin lifi bakımından çok zengin bir sebzedir. Havuç dolması olarak da tüketilmesi çok faydalı oluyor. Havuç sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlayarak kabızlık gibi sindirime bağlı olan rahatsızlıkları önlüyor. Havuç dolması diyet yapanlar için de uygundur. Havuç dolması az kalori içeriyor ve tokluk hissettiriyor. Kilo yapmıyor. Çocuklar içinde çok faydalı bir dolma çeşididir. Misafir için çok güzel bir dolma çeşididir. Havucun turuncu rengini veren beta karotendir. Bu sayede beta karoten tarafından A vitaminine dönüşüyor. Bu sayede havuç dolmasından bol bol A vitamini alıyoruz. Havuç dolmasının yanında çoban salata çok güzel gidiyor.


Havuç dolması malzemeleri

  • 6 İri havuç
  • 2 Soğan
  • 1.5 Su bardağı sıcak su
  • 2 Yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 Çay kaşığı tarçın
  • 1 Tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 Yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Havuç dolması nasıl yapılır?


Öncelikle havuçların kabuklarını soyalım ve ortadan ikiye bölelim. Bir yanda suyu kaynatalım ve kaynayan suyun içine havuçlarımızı koyalım. Havuçları 1-2 dakika kaynattıktan sonra çıkartarak soğumaya bırakın. Havuçların içlerini sebze oyacağı ile çıkartın. Daha sonra soğanları küp-küp doğrayalım. Doğradığımız soğanları bir tencereye koyalım ve 1 çay bardağı kadar yağ ekleyelim. Soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Sonra üzerine dolmalık fıstıkları ekleyip rengi dönünceye kadar karıştırın. Daha sonra bunların içine pirinci, kuş üzümünü, tuzu ve baharatları ekleyerek karıştırın. Yarım su bardağı su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra havuçların içini dolma harcı ile güzelce dolduralım ve tencereye dizelim. Üzerini geçmeyecek kadar su koyalım ve tuz karabiber ve kalan zeytinyağını ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim. İsteğe göre tepsiye dizip 10 dakikada fırında da pişirebilirsiniz. Havuç dolmaları pişirdikten sonra sevis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Havuç Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ayva Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şırdan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şırdan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kaç Kalori?

Dolma Kaç Kalori?

Sumaklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Sumaklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli yaprak dolması, özellikle İç Anadolu bölgesinin en favori yemeklerinden bir tanesidir. Yaprak sarmasına hayır diyebilen hiç kimse tanımıyorum. Üzüm yaprağı bol m[...]

Dolma Harcı Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Harcı Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Harcı, dolma bizim sofralarımızın baş tacı ve geleneksel yemeklerimizden biridir. Bir de soğuk bir kış gününde dışarıdan eve geldiğinizde mis gibi bir dolmanı[...]

Kurutulmuş Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş patlıcan dolması, enfes tadı ile yemeye doyamayacağınız herkesin severek yiyeceği bir dolma tarifidir. Daha önceden kurutulmuş patlıcanların içi doldurulara[...]

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan kıyma[...]

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi, Mardin yöresine ait kuzu kaburga dolması özellikle ziyafetlerde ve düğünlerde tandırda, fırında ve ocaklarda çevirip pişirilir. Tadına doy[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6