Havuç Dolması Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Havuç Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç dolması, havucun rengi sayesinde görünüşü de tadı kadar çok güzel bir yemektir. Bu havuç dolması, havuç sayesinde çok sağlıklı ve vitaminli oluyor. Havuç dolması, vitamin, mineral ve protein kaynağıdır. Özellikle havuç, sağlığa çok faydalıdır. Besin lifi bakımından çok zengin bir sebzedir. Havuç dolması olarak da tüketilmesi çok faydalı oluyor.

Havuç, sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlayarak kabızlık gibi sindirime bağlı olan rahatsızlıkları önler. Havuç dolması, diyet yapanlar için de uygundur. Havuç dolması, az kalori içerir ve tokluk hissi verir. Kilo yapmaz. Çocuklar için de çok faydalı bir dolma çeşididir. Misafirler için de çok güzel bir dolma çeşididir. Havucun turuncu rengini veren beta karotendir. Bu sayede beta karoten, A vitaminine dönüşür. Bu sayede havuç dolmasından bol bol A vitamini alırız. Havuç dolmasının yanında çoban salata çok güzel gider.

Havuç Dolması Malzemeleri
  • 6 iri havuç
  • 2 soğan
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Havuç Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle havuçların kabuklarını soyalım ve ortadan ikiye bölelim. Bir yanda suyu kaynatalım ve kaynayan suyun içine havuçlarımızı koyalım. Havuçları 1-2 dakika kaynattıktan sonra çıkararak soğumaya bırakalım. Havuçların içlerini sebze oyacağı ile çıkaralım.

Daha sonra soğanları küp küp doğrayalım. Doğradığımız soğanları bir tencereye koyalım ve 1 çay bardağı kadar yağ ekleyelim. Soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Sonra üzerine dolmalık fıstıkları ekleyip rengi dönünceye kadar karıştıralım. Daha sonra bunların içine pirinci, kuş üzümünü, tuzu ve baharatları ekleyerek karıştıralım. Yarım su bardağı su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Sonra havuçların içini dolma harcı ile güzelce dolduralım ve tencereye dizelim. Üzerini geçmeyecek kadar su koyalım ve tuz, karabiber ve kalan zeytinyağını ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim. İsteğe göre tepsiye dizip 10 dakika fırında da pişirebilirsiniz. Havuç dolmaları pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dolma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Elma Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Elma Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Dolma Tarifi ve Malzemeleri