Soğan Dolması Tarifi

Soğan Dolması Tarifi

Soğan dolması tarifi, soğan dolması Türk mutfağında geleneksel olarak yapılan ve genelde ana sıcak olarak kullanılan bir dolma türüdür. Özel günlerde, davet masalarında ya da ortaya değişik bir tarif çıkarmak istendiğinde yapılabilir. Soğan dolması dolma tarifleri arasında sıkça adı geçse de pek tercih edilmeyen ancak oldukça lezzetli bir dolma tarifidir. Daha önce hiç soğan dolması denemeyenler için muhteşem bir deneyim olacak soğan dolması tarifine birlikte göz atalım.

Doğan Dolması Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 10 tane orta büyüklükte kuru soğan+1 tane orta boy iç harç için
  • 400 gr kıyma
  • 2 tane orta büyüklükte domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 şeker kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım şeker kaşığı kimyon
  • Yarım şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 şeker kaşığı nane
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Dereotu, maydanoz ve taze nane
  • Yeterli miktarda tuz

Soğan Dolması Tarifi Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı nane

Soğan Dolması Tarifi Yapılışı

10 tane orta büyüklükte olan kuru soğanın kabukları soyularak, ortadan ikiye kesilir. Tüm soğanlar aynı şekilde hazırlanarak uygun bir tencereye alınır. Soğanların üzerini geçecek şekilde su eklenir. Suyun üzerine 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi ve tuz ilave edilir. Soğanlar yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğanlar sarılacak yumuşaklığa ulaştığında ocağın altı kapatılır. Soğanlar bir süzgeç yardımı ile sudan çıkarılarak soğumaya bırakılır.7

Bu arada iç harcı hazırlanır. Pirinçler ayıklandıktan sonra bol su ile bir kaç el yıkanır. Suyunu süzdükten sonra karıştırma kabına alınır. İçine, kıyma, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 tane ince kıyılmış ya da rendelenmiş soğan, kabukları soyulup minik doğranmış domates, kimyon, karabiber, kırmızı pul biber, kuru nane, biber ve domates salçası, tuz, rendelenmiş sarımsak, ince kıyılmış nane, dereotu ve maydanoz eklenerek hafifçe karıştırılır.

Soğuyan kuru soğanlar yaprak yaprak ayrılır. Her bir soğan yaprağına iç harçtan koyularak yaprak dolması şeklinde sarılır. Sarılan yapraklar itina ile uygun bir tencereye sıralanır. Soğan ve iç harç bitene kadar soğanlar aynı şekilde sarılıp, tencereye dizilir.

Dolmanın sosu için ufak bir tencereye tereyağı eklenerek eritilir. Yağ eridikten sonra üzerine domates salçası eklenip kavrulur. Kırmızı pul biber, karabiber ve nane ilave edilip 1 dakika kadar daha ocakta bekletilerek ocaktan alınır. Hazır hale gelen sos sarılan soğan dolmalarının üzerine eşit şekilde dökülür. Üzerine tekrar 1 çay bardağı kadar sıcak su eklenerek dolma kısık ocakta pişmeye bırakılır. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kısık ocakta pişirilir ve sıcak olacak şekilde servis yapılır. Afiyet olsun..

Son Güncelleme : 09.11.2018 15:27:52
Soğan Dolması Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Soğan Dolması Tarifi Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Soğan Dolması Tarifi"
Soğanı çiğ olduğu zaman hiçbir şekilde tüketmem ama bu şekide pişşirilerek tüketilebilir. Daha önce hi dsoğan dolması yemedim. Soğan bu yemeği yaparken tam olarak pişiyor mu yoksa çiğ kalan kısımları oluyor mu?
Burçin . 02.10.2018 01:42:35
CEVAP YAZ
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulmasını ifade etse bile dolma denildiğinde akla ilk gelen şey her zaman biber dolmasıdır. Biber...
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo yapıp, yapmayacağı çok merak edilen bir konudur. Bu konu biber dolmasının içinde kullanılan y...
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz yemeklerdir. Dolmalar ve sarmalar aynı zamanda yapıldıkları yere göre değişkenlik göst...
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğan, patlıcan, kabak, gibi. Dolma yemeği, komşu ülkelerde de hemen hemen aynı Türkçe isimle ya...
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru patlıcan dolması Gazi Antep mutfağının vazgeçilmez, eşsiz lezzetlerinden birisidir. Kuru patlıc...
Dolma Kaç Kalori
Dolma Kaç Kalori
Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşitidir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşitidir. Her sebzeden dolma yapılanilir. Örneğin: domates patates, biber, kabak, patlıcan, soğan gibi sebzelerden dolma yapılabil...
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirlerinizin de dikkatini çekecektir ve beğenilerek yenilecektir. Onun için gönül rahatlığı ile kuş üz...
Etsiz Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bir yeri olan biber dolmasının yapılmadığı ev yoktur. Hem yapımı kolay, hem de lezzetli olan bu...
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması, Bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması yada zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar denince ilk akla Ege Bölgesi gelir. Pirinçli Biber Dolması da Ege yöresine has bir dolma çeşidi olarak bi...
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurarak dolma içi hazırlanabilir. Dolma içinde kullanılan malzemeler kişinin damak tadına göre değiştir...
Dolma Sosu
Dolma Sosu
Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb.dolma çeşitlerini öncelikle doldurmak için bir harç hazırlarız. Dolmaları doldurduktan sonra peki işimiz bitiyor mu? Tabiki bitm...
Kabak Dolması Kaç Kalori
Kabak Dolması Kaç Kalori
Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve bağırsak sorunu yaşayan insanların mutlaka tüketmesi gereken bir sebzedir. Çocuk ve gençlerin ge...

 

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Kaç Kalori
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma Sosu
Kabak Dolması Kaç Kalori
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Çeşitleri
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Dolma Biber İçi
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Dolma Kalori
Zeytinyağlı Dolma İçi
Fırında Kabak Dolması
Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması
Arap Dolması
Dolma Harcı
Kuzu Dolma
Kelem Dolması
Zeytinyağlı Kabak Dolması
Fıstıklı Biber Dolması
Kuş Üzümlü Dolma
Garnitürlü Enginar Dolması
Popüler İçerik
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kul...
Dolma Çeşitleri
Dolma Çeşitleri
Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma, gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketi...
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını ...
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bul...
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kıs...
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın bir çok t...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019