Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması

Fırında zeytinyağlı biber dolması, piştikten sonra fırının yüksek ateşi ile kızartılan fırında biber dolmasını kabul günleriniz için veya davet sofralarınız için hazırlayabilirsiniz. Fırında zeytinyağlı biber dolmasını kıymalı veya tavuklu da hazırlamanız mümkündür. Ancak zeytinyağlı biber dolması daha çok tercih edilmektedir. Dolmayı hazırlayıp pişirdikten sonra fırına sadece biberlerini kızartmak için gönderebilirsiniz. Bu şekilde kızartılmış olan biberleri daha lezzetli ve güzel olmaktadır.

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması İçin Gerekli Malzemeler

  • 10-12 tane dolmalık biber
  • 1 su bardağı Osmancık pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığın kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 fiske karabiber
  • Kırmızı pul biber ve tuz

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Hazırlanışı

Dolmanın hazırlamasına dolmalık biberleri temizleyerek başlayın. Bunun için dolmalık biberlerin baş kısımlarını kesin ve içlerinde bulunan pulları temizleyin. Arzu ederseniz eğer dolmanın baş kısımlarını parmağınız ile içerisine doğru batırıp temizleyebilirsiniz. İç kısımlarında bulunan pulları temizledikten sonra dolmalık biberleri su ile güzel bir şekilde yıkayın ve biberleri tezgahın üzerine ters çevirip suyunu akıtın. Biberlerin suyu akıtılırken siz de bu arada dolmanın iç harcını hazırlamaya geçebilirsiniz.

Dolmanın iç harcını hazırlamak için kuru soğanların kabuklarını soyun ve ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Sarımsakların da kabuklarını soyun ve bıçağın ters tarafı ile ezin. Doğranmış olan kuru soğanlar ile sarımsakları yanmaz bir tavanın içerisine ilave edin. Üzerine de zeytinyağı veya sıvıyağ ilave edip kavurun. Arzu ederseniz eğer yağı önce de ilave edip ısıtabilirsiniz. Soğanlar yumuşayınca kadar kavurun ve içerisine saçları ekleyip kavurma işlemine devam edin. Dolmalık fıstık ve baharatları ilave edip malzemeleri birkaç dakika kavurun. Akabinde dolma harcının içerisine ilave edeceğiniz pirinç ile beraber bulguru bol su ile yıkayıp suyunu akıtın. Pirinç ile bulguru, rendelenmiş domatesler ile birlik de malzemelerin içerisine alıp kavurun. Diğer kalan malzemeleri de ilave edin ve harcı iyi bir şekilde harmanlayın.

Hazırlanmış olan zeytinyağlı dolma iç harcını biberlerin yarısına gelecek şekilde doldurun ve bir tencerenin içerisine dizin. Bütün dolmaları dizdikten sonra tencerenin kenarından iki su bardağı sıcak suyu ilave edin. Kısık ateşin üzerinde dolmaları yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Dolmanın iç harcı piştikten sonra pişmiş olan zeytinyağı biber dolmasını bir fırın tepsisi veya ısıya dayanıklı bir cam tepsinin içerisine dizin. Fırının ayarını yüksek dereceye getirin ve tepsiyi fırına gönderin. Biberlerin etrafı kızarana dek dolmaları fırında pişirin. Kızardıktan sonra fırında zeytinyağlı dolmaları servis tabaklarının üzerine alıp ılık veya sıcak olarak yapın. Ancak zeytinyağlı dolmalar genelde buzdolabın da bekletilip dinlendirilir. Böylelikle soğuk da bekletildiği için daha lezzetli olduğuna inanılır. Bu tamamen damak zevkinize kalmış bir durumdur. Afiyet olsun…

Son Güncelleme : 13.11.2018 09:23:54
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulmasını ifade etse bile dolma denildiğinde akla ilk gelen şey her zaman biber dolmasıdır. Biber...
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo yapıp, yapmayacağı çok merak edilen bir konudur. Bu konu biber dolmasının içinde kullanılan y...
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz yemeklerdir. Dolmalar ve sarmalar aynı zamanda yapıldıkları yere göre değişkenlik göst...
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğan, patlıcan, kabak, gibi. Dolma yemeği, komşu ülkelerde de hemen hemen aynı Türkçe isimle ya...
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru patlıcan dolması Gazi Antep mutfağının vazgeçilmez, eşsiz lezzetlerinden birisidir. Kuru patlıc...
Dolma Kaç Kalori
Dolma Kaç Kalori
Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşitidir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşitidir. Her sebzeden dolma yapılanilir. Örneğin: domates patates, biber, kabak, patlıcan, soğan gibi sebzelerden dolma yapılabil...
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirlerinizin de dikkatini çekecektir ve beğenilerek yenilecektir. Onun için gönül rahatlığı ile kuş üz...
Etsiz Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bir yeri olan biber dolmasının yapılmadığı ev yoktur. Hem yapımı kolay, hem de lezzetli olan bu...
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması, Bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması yada zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar denince ilk akla Ege Bölgesi gelir. Pirinçli Biber Dolması da Ege yöresine has bir dolma çeşidi olarak bi...
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurarak dolma içi hazırlanabilir. Dolma içinde kullanılan malzemeler kişinin damak tadına göre değiştir...
Dolma Sosu
Dolma Sosu
Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb.dolma çeşitlerini öncelikle doldurmak için bir harç hazırlarız. Dolmaları doldurduktan sonra peki işimiz bitiyor mu? Tabiki bitm...
Kabak Dolması Kaç Kalori
Kabak Dolması Kaç Kalori
Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve bağırsak sorunu yaşayan insanların mutlaka tüketmesi gereken bir sebzedir. Çocuk ve gençlerin ge...

 

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Kaç Kalori
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma Sosu
Kabak Dolması Kaç Kalori
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Çeşitleri
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Dolma Biber İçi
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Dolma Kalori
Zeytinyağlı Dolma İçi
Fırında Kabak Dolması
Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması
Arap Dolması
Dolma Harcı
Kuzu Dolma
Kelem Dolması
Zeytinyağlı Kabak Dolması
Fıstıklı Biber Dolması
Kuş Üzümlü Dolma
Garnitürlü Enginar Dolması
Popüler İçerik
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kul...
Dolma Çeşitleri
Dolma Çeşitleri
Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma, gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketi...
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını ...
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bul...
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kıs...
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın bir çok t...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019