Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Fırında Tavuk Dolması

Fırında Tavuk Dolması

Fırında tavuk dolması, Tavuk dolması özel misafir sofralarına çok yakışıyor. Ana yemek olarak çok güzel bir yemek türüdür. Tavuk dolmasının iç pilavı zaten çok güzel oluyor ve tavukla birleştiği zaman daha çok lezzetli ve mitaminli oluyor. Misafirlerin özellike de çocukların çok seveceği bir yemektir. Tavuk dolması görsel olarak da sunum olarak da çok dikkat çekiyor. Tavuk nar gibi kızarıyor ve iç pilavı harika oluyor. Çok vitaminli ve protein deposudur. Enerji veriyor ve besleyicidir. Protein oranı bol olan bu yemek çeşidi, besin değeri orta seviyede kilo yapmaz. Ara öğünde tavuk dolması yemeğinin yanında bir tabak salata ve ayranla yediğinizde daha faydalı oluyor. Tavuk sağlığa faydası olan bir besindir ve gelişimine yardımcı olur. Tavuk dolması tavuktan olduğu için gelişim çağında olan çocuklara faydalıdır. İçerisinde vitamin, mineral ve bolca protein bulunduruyor.

Fırında tavuk dolmasının malzemeleri

  • 1 Tane büyük bir tavuk
  • 1 Tane fırın poşeti
  • Tuz ve su

Pilavı için malzemeler

  • 1 Su bardağı pirinç
  • 1 Su bardağı sıcak su
  • 1 Tana orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 Yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 Tutam maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı yeni bahar
  • Tuz

Fırında tavuk dolması nasıl yapılır?


Öncelikle tavuğu güzel bir şekilde yıkayalım ve geniş bir tencereye tavuğu koyalım. Üzerine suyu, tuzu ekleyelim ve 10-15 dakika haşlayalım. Sonra pilavı için soğanı ve maydanozu ince ince doğrayalım. Pirinci önceden yıkayıp süzdürelim. Tencereye sıvı yağı, dolmalık fıstıkları koyalım ve yavaş yavaş çevirerek kavuralım. Dolmalık fıstıklarımız pembeleşip kavrulmasına yakın, ince kıyılmış soğanı ilave edelim ve kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Bu kavurduğumuz malzemelerin içine pirinci ilave edelim ve 4-5 dakika kadar kavuralım. Daha sonra kuş üzümlerini, tuzu, baharatı, sıcak suyu üzerine ilave edelim ve orta ateşte pişirelim. Pirinçler suyunu çekene kadar bekleyelim (Fırında tavuğun kendi suyuyla da pişeceği için iç pilavımızın biraz diri olması gerekiyor).

Daha sonra son olarak maydanozu ilave edelim, yavaş yavaş karıştıralım ve soğumasını bekleyelim. Haşlanmış tavuğun içine iç pilavı doldurmaya başlayalım. İç pilavı tavuğun içine doldurduktan sonra tavuğun bacaklarını ip ile bağlayalım. Fırın poşetinin içine bir tatlı kaşığı un koyalım ve daha sonra poşetin içini iyice una bulayalım (Yapışmaması için). Tavuk dolmamızı önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 1 saat kadar pişirelim. Fırında tavuk dolmamız piştikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.
Son Güncelleme : 19.01.2024 06:46:07
Fırında Tavuk Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Fırında Tavuk Dolması Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Fırında Tavuk Dolması"
Diyarbakırın meşhur kaburga dolmasını duydum ve yedim. Çok lezzetli bir yemek ve evde birlere de pişirdim. Yiyenlerde çok beğendi, ama tavuk dolmasını hiç duymamıştım ve yememiştim. Evde fırında hazırlayıp pişirsinler miyim acaba?
Kifayet . 01.10.2018 13:52:59
CEVAP YAZ
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulmasını ifade etse bile dolma denildiğinde akla ilk gelen şey her zaman biber dolmasıdır. Biber...
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo yapıp, yapmayacağı çok merak edilen bir konudur. Bu konu biber dolmasının içinde kullanılan y...
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz yemeklerdir. Dolmalar ve sarmalar aynı zamanda yapıldıkları yere göre değişkenlik gösteren...
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğan, patlıcan, kabak, gibi. Dolma yemeği, komşu ülkelerde de hemen hemen aynı Türkçe isimle ya...
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru patlıcan dolması Gazi Antep mutfağının vazgeçilmez, eşsiz lezzetlerinden birisidir. Kuru patlıcan...
Dolma Kaç Kalori?
Dolma Kaç Kalori?
Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabilir. Örneğin: domates patates, biber, kabak, patlıcan, soğan gibi sebzelerden dolma yapılabil...
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirlerinizin de dikkatini çekecektir ve beğenilerek yenilecektir. Onun için gönül rahatlığı ile kuş üz...
Etsiz Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bir yeri olan biber dolmasının yapılmadığı ev yoktur. Hem yapımı kolay hem de lezzetli olan bu ...
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar denince ilk akla Ege Bölgesi gelir. Pirinçli Biber Dolması da Ege yöresine has bir dolma çeşidi olarak b...
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurarak dolma içi hazırlanabilir. Dolma içinde kullanılan malzemeler kişinin damak tadına göre değiştir...
Dolma Sosu
Dolma Sosu
Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle doldurmak için bir harç hazırlarız. Dolmaları doldurduktan sonra peki işimiz bitiyor mu? Tabi ki bi...
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve bağırsak sorunu yaşayan insanların mutlaka tüketmesi gereken bir sebzedir. Çocuk ve gençlerin geli...

 

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Kaç Kalori?
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma Sosu
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Çeşitleri
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Dolma Biber İçi
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Dolma Kalori
Zeytinyağlı Dolma İçi
Fırında Kabak Dolması
Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması
Arap Dolması
Dolma Harcı
Kuzu Dolma
Kelem Dolması
Zeytinyağlı Kabak Dolması
Fıstıklı Biber Dolması
Kuş Üzümlü Dolma
Garnitürlü Enginar Dolması
Popüler İçerik
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kul...
Dolma Çeşitleri
Dolma Çeşitleri
Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma, gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketi...
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını ...
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bul...
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun  yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kıs...
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın  bir çok t...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024