Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı biber dolması, özellikle yaz aylarının vazgeçilmez ve en sevilen dolma tariflerinden biridir. Neredeyse her evde mutlaka pişirilir ve genellikle yanında yoğurtla birlikte servis edilerek mükemmel bir öğün oluşturur. Dolmada kullanacağınız malzemeler yemeğinizin lezzetini belirleyen en önemli unsurdur. Elbette, elinizin lezzetini de unutmamak gerekir. Kıymalı biber dolması yerken, kıymanın lezzetini alabilmelisiniz. Kıymanın tadını bastıracak şekilde pirinç kullanmamalısınız; aksi halde, zeytinyağlı dolma yapmanızı öneririz. Biber dolmasının içini hazırlarken, ister harcı kavurarak yapın, isterseniz malzemeleri çiğden kullanın. Biberleri seçerken de orta boyda ve düzgün hatlı olmasına özen gösterin. Çünkü kıymalı biber dolmasında en iyi seçenek orta boydaki biberlerdir. Artık dolmayı hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Kıymalı Biber Dolması İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg dolmalık biber (Orta boyda)
  • 400 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz, karabiber, kuru nane
  • Sosu için 1 tatlı kaşığı domates salçası ve zeytinyağı

Kıymalı Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın. Bunları suyun altında yıkayarak, kevgirin içine alın. Biberlerin suyu süzüldüğünde, her birinin içini parmağınızla tuzlayın. Bu sayede dolmalarınız daha lezzetli olur. Bu yöntemi zeytinyağlı dolma yaparken de uygulayabilirsiniz. Biberler beklerken, iç malzemenin hazırlıklarına başlayabilirsiniz.

Önce harcı hazırlayacağınız kâsenin içine kuru soğanları incecik doğrayın. Hemen ardından maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Pirinçleri yıkayarak, malzemeye ilave edin. Buna tuz ve karabiberi, kıymayı da ekleyin. Bu arada harcı karıştırmayı unutmayın. Başka bir yerde rendelediğiniz domatesleri de ilave edin. Harca zeytinyağını ve salçayı koyarak iyice karıştırın. Artık biberleri doldurmaya başlayabilirsiniz.

Biberlerin içine koyacağınız iç harcı fazla sıkıştırmadan doldurun. Pişerken pirinçler dışarı taşarsa hoş olmaz. Doldurduğunuz biberleri tencerenin içine dizin. Hepsi bitince sosu hazırlamaya başlayın. Tavanın içinde salça ve zeytinyağını hafifçe kavurun. İçine sıcak su koyarak sosu tamamlayın. Bunu tenceredeki dolmaların üzerine gezdirin. Tencereyi orta ateşe koyarak kıymalı biber dolmasını pişirmeye başlayın. Yaklaşık yarım saat sonra dolmanız pişmiş olur. Yoğurdu hazırladıysanız, kıymalı biber dolması ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bakla Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bakla Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fıstıklı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Balık Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Balık Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori?

Etli Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri