Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kuzu Kaburga Dolması Tarifi

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi, Mardin yöresine ait kuzu kaburga dolması özellikle ziyafetlerde ve düğünlerde tandırda, fırında ve ocaklarda çevirip pişirilir. Tadına doyum olunmaz bu yemeğin lezzetine lezzet katan içine doldurulan ve etin buharında pişen iç pilavında saklıdır. Kuzu kaburganın cep gibi olan kısmına bademli ve fıstıklı iç pilav hazırlanıp doldurulur ve daha sonra kuzu kaburga doldurulur. Daha sonra ısı ile temas edilen kuzu kaburga ateşin gölgesinde buharlaşarak pişmeye başlar. Oldukça zahmetli olmasına rağmen emeğe kesinlikle değecek olan bir yemektir. Sizde mutlaka denemelisiniz.

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet orta boy kuzu kaburga

Kuzu Kaburga İç Pilav için

  • 250 gram koyun kol eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı iyotlu tuz
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 paket kuş üzümü
  • 1 paket dolmalık çam fıstığı
  • 1 su bardağı badem
  • 3 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam reyhan
  • 1 adet çubuk tarçın

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?


Öncelikle bademleri sıcak suya koyup kabukları soyulana kadar bekletin. Daha sonra bademlerin kabuklarını soyun. Koyun kol etini kuş başı doğrayıp yıkadıktan sonra bir su bardağı su ile pişirin. Suyu çekene kadar karıştırarak pişirin. İçine karabiber ve tuzu da atın. Üzerine bir miktar sıcak su daha ekleyerek kaynamaya bırakın. Ayrı bir tencerede yağı eritin. Pirinçleri bol suda yıkayıp süzün ve yağın üzerine atın. Bademlerin kabuklarını soyduktan sonra pilavın içine atın. Kuş üzümlerini, dolmalık fıstıkları reyhan ve maydanozu da iyice küçük doğrayıp içine atarak karıştırın. Ardından sıcak su ekleyerek baharatlarını ekleyin ve bir adet çubuk tarçını pilavın içine gömün. İç pilav piştikten sonra çubuk tarçını geri çıkarın. İç pilav yarı piştiği zaman kuzu kaburganın et ile kemik arasını açarak iç pilavı doldurmaya başlayın. Çok doldurmayın ki pişerken patlamasın. Az doldurursanız iç pilavın içine su kaçar ve iç pilavın tadını değiştirir. Bu nedenle ayarını iyi yapmanız gerekir. Etin üzerine bir miktar salça ve yağ sürerek çok geniş bir tencere içinde bir süre kızartın. Daha sonra kaynar su üzerine ekleyerek tuzunu da atıp daha sonra kapağını örtün. Kaburganın kemikli tarafının altta olmasına özen gösterin. Yaklaşık olarak bir saat kadar kaynatın. Daha sonra etli tarafını çevirerek pişirin. Ocağın altını kısarak yaklaşık olarak hafif ateşte dört ya da beş saat pişirin. Kuzu kaburga üzerine salça sürülmesinin nedeni sunumunda üzerinin nar gibi kızarabilmesi içindir. Bu nedenle isteğe bağlı sürebilirsiniz. Piştikten sonra yarım saat dinlendirin ve sıcak olarak servis edin.
Son Güncelleme : 23.01.2024 03:21:45
Kuzu Kaburga Dolması Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kuzu Kaburga Dolması Tarifi Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kuzu Kaburga Dolması Tarifi"
Kuzu kaburga dolması aslında nerenin meşhur yemeğidir? Heryerde bulunmuyor. Ben ankarada yemiştim.
Seva . 04.09.2018
CEVAP YAZ
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulmasını ifade etse bile dolma denildiğinde akla ilk gelen şey her zaman biber dolmasıdır. Biber...
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo yapıp, yapmayacağı çok merak edilen bir konudur. Bu konu biber dolmasının içinde kullanılan y...
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber Dolması Püf Noktaları
Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz yemeklerdir. Dolmalar ve sarmalar aynı zamanda yapıldıkları yere göre değişkenlik gösteren...
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğan, patlıcan, kabak, gibi. Dolma yemeği, komşu ülkelerde de hemen hemen aynı Türkçe isimle ya...
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru patlıcan dolması Gazi Antep mutfağının vazgeçilmez, eşsiz lezzetlerinden birisidir. Kuru patlıcan...
Dolma Kaç Kalori?
Dolma Kaç Kalori?
Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabilir. Örneğin: domates patates, biber, kabak, patlıcan, soğan gibi sebzelerden dolma yapılabil...
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirlerinizin de dikkatini çekecektir ve beğenilerek yenilecektir. Onun için gönül rahatlığı ile kuş üz...
Etsiz Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bir yeri olan biber dolmasının yapılmadığı ev yoktur. Hem yapımı kolay hem de lezzetli olan bu ...
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar denince ilk akla Ege Bölgesi gelir. Pirinçli Biber Dolması da Ege yöresine has bir dolma çeşidi olarak b...
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurarak dolma içi hazırlanabilir. Dolma içinde kullanılan malzemeler kişinin damak tadına göre değiştir...
Dolma Sosu
Dolma Sosu
Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle doldurmak için bir harç hazırlarız. Dolmaları doldurduktan sonra peki işimiz bitiyor mu? Tabi ki bi...
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve bağırsak sorunu yaşayan insanların mutlaka tüketmesi gereken bir sebzedir. Çocuk ve gençlerin geli...

 

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Kaç Kalori?
Kuş Üzümlü Biber Dolması
Etsiz Biber Dolması
Pirinçli Biber Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma Sosu
Kabak Dolması Kaç Kalori?
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Dolma Çeşitleri
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Dolma Biber İçi
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Dolma Kalori
Zeytinyağlı Dolma İçi
Fırında Kabak Dolması
Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması
Arap Dolması
Dolma Harcı
Kuzu Dolma
Kelem Dolması
Zeytinyağlı Kabak Dolması
Fıstıklı Biber Dolması
Kuş Üzümlü Dolma
Garnitürlü Enginar Dolması
Popüler İçerik
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması
Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kul...
Dolma Çeşitleri
Dolma Çeşitleri
Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma, gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketi...
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını ...
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma
Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bul...
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi
Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun  yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kıs...
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın  bir çok t...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024